29 Απρ 2019
0 σχόλια

Νέα Φιγαλεία: Ανάσταση και φέτος με εκατοντάδες κόσμου

Νέα Φιγαλεία: Ανάσταση και φέτος με εκατοντάδες κόσμου
Στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής Κυρίου (Παναγίας Τρανής Βρύσης) ΦΩΤΟ


Με πολύ καλό καιρό, εκατοντάδες κάτοικοι και ετεροδημότες στην Παναγία Τρανής Βρύσης παρακολούθησαν την Ακολουθία της Ανάστασης.

Στην Νέα Φιγαλεία έκαναν Ανάσταση εκατοντάδες ετεροδημότες αλλά και πάρα πολλοί πολίτες, γεμίζοντας χτες τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της κωμόπολης καθώς το εσωτερικό του ναού ήταν ήδη γεμάτο από πλήθος κόσμου.

Στις 11 το βράδυ οι καμπάνες του Αγίου Νικολάου αλλά και της Παναγίας άρχισαν να ηχούν χαρμόσυνα προϊδεάζοντας την Ανάσταση του Κυρίου,ενώ ο κόσμος κατευθυνόταν στην εκκλησία κατά δεκάδες.

Λίγο πριν τις 12 ο πατήρ Αναστάσιος έδωσε το Άγιο Φως στους πιστούς και έπειτα βγήκε στο προαύλιο έξω από την εκκλησία λόγω του μεγάλου όγκου των πιστών, ενώ έπεφταν κατά δεκάδες οι κροτίδες και τα πυροτεχνήματα από τους νέους της πόλης.

Υπήρχε μεγάλη κοσμοσυρροή, ενώ την στιγμή του Χριστός Ανέστη,η εκκλησία σείστηκε από την φωνή του ιερέα αλλά και τις καμπάνες που χτυπούσαν χαρμόσυνα σε Άγιο Νικόλαο και Παναγία.

Μετά από λίγο όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί ωστόσο μέχρι και το τέλος της Θείας Λειτουργίας είχε παραμείνει αρκετός.

Η μαγειρίτσα σε κάθε σπίτι ήταν έτοιμη και έτσι ο κόσμος μεταφέρθηκε από την εκκλησία στο οικογενειακό τραπέζι ενώ μετά από το πασχαλινό δείπνο αρκετός κόσμος διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στις καφετέριες της περιοχής.


Θάνος Χουλιάρας-#ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top