23 Απρ 2019
0 σχόλια

Ηλεία: Αναβαθμίζεται το Νοσοκομείο Κρεστένων

Ηλεία: Αναβαθμίζεται το Νοσοκομείο Κρεστένων
Στις αρχές του 2020 η λειτουργία της Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης


Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στον χώρο του Νοσοκομείου Κρεστένων, που σταδιακά αναπτύσσεται προς όφελος των πολιτών της περιοχής αλλά και ολόκληρου του Νομού.

Η «Πρώτη» βρέθηκε στον χώρο του Νοσοκομείου, όπου κατέγραψε τις αλλαγές οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ το σημαντικότερο όλων είναι ότι από τις αρχές του νέου έτους 2020 θα ξεκινήσει και η λειτουργία της Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης.

Μιλώντας στην «Πρώτη» ο διοικητής του Νοσοκομείου Κρεστένων Γιάννης Χουζούρης υπογράμμισε:

«Όσο αφορά τη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης έχει υλοποιηθεί η μελέτη και αναμένουμε την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να γίνει η προκήρυξη των έργων.

Έχουμε επιλέξει τα έργα να μην έχουν μεγάλο χρόνο ή κόστος υλοποίησης.

Εξάλλου το κτίριο πλήροι όλες τις προϋποθέσεις φιλοξενίας τέτοιας μονάδας, συνεπώς με την προκήρυξη και την τοποθέτηση του αναδόχου μπορούμε να «τρέξουμε» τις διαδικασίες και από τη 1 Ιανουαρίου 2020 να δεχτούμε τους πρώτους ασθενείς με άνοια ή Αλτσχάιμερ (Alzheimer)».

«Η Κρέστενα δεν έχει κλείσει ποτέ»

Αυτό ωστόσο δεν συνεπάγεται τη παύση της λειτουργίας του υπόλοιπου τμήματος του Νοσοκομείου Κρεστένων το οποίο κι αυτό έχει αρχίσει σταδιακά να αναπτύσσεται κερδίζοντας και πάλι καθημερινά την εμπιστοσύνη των κατοίκων της περιοχής.

«Το υπόλοιπο κομμάτι του Νοσοκομείου θα πρέπει να προσαρμοστεί στην πρωτοβάθμια και μετανοσοκομειακή φροντίδα υγείας για τον ασθενή, πολίτη της Νότιας Ηλείας και των Κρεστένων με διάφορες παρεμβάσεις οι οποίες έχουν τον χαρακτήρα της λειτουργικότητας.

Η νέα πτέρυγα θα φιλοξενεί ένα ψηφιακό μικροβιολογικό, το ψηφιακό ακτινολογικό το οποίο αναμένουμε (και έχουμε αργήσει) για να μην έχουμε επιβάρυνση προϋπολογισμού και περιβάλλοντος.

Αναμένουμε την έναρξη του τμήματος υπερήχων με την μεγάλη δωρεά του ιδρύματος Μαρτίνου και την διαμεσολάβηση του Βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα τον οποίο ευχαριστούμε.

Με τον νέο αυτό εξοπλισμό θα κάνουμε και τα εγκαίνια του νέου γραφείου και των νέων τμημάτων.

Από κει και μετά δημιουργούνται δομές για την φιλοξενία ιατρών, είτε ως μόνιμου επικουρικού προσωπικού είτε ως επισκέπτες ιατρούς από άλλες δομές όπως είναι ο Πύργος. Αυτή είναι η γενικότερη προοπτική μας» σημείωσε ο Γ. Χουζούρης.

Καθημερινά στο Νοσοκομείο Κρεστένων φτάνουν πολίτες προκειμένου είτε να γράψουν τα φάρμακα τους, είτε να εξεταστούν από γιατρούς οι οποίοι φτάνουν από το Νοσοκομείο Πύργου για την εξυπηρέτηση μικρών αλλά και μεγαλύτερων σε ηλικία ασθενών. 

«η εξυπηρέτηση των ασθενών δεν έχει φτάσει ακόμα στο βαθμό που θέλουμε, δηλαδή να έρχονται οι άνθρωποι να συνυπογραφούν και να φεύγουν μετά από 1-1:30 ώρα, ούτε έχουμε το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου για παράδειγμα στο παιδιατρικό να μπορούν οι μητέρες ή τα παιδιά να απασχολούνται με κάποιο τρόπο βοηθώντας έτσι και τον παιδίατρο που είναι επισκέπτης ιατρός και έρχεται από τον Πύργο να διεκπεραιώνει γρηγορότερα την εξέταση.

Βέβαια σε σχέση με πέρσι ή πρόπερσι  η διεκπεραίωση γίνεται γρηγορότερα καθώς εγκαταστάθηκε νέα καλωδίωση και καταφέραμε να έχουμε internet και υπάρχει διπλή συνταγογράφιση καθώς συνταγογραφούμε σε δύο σημεία.

Η νοσηλευτική μονάδα Πύργου σταμάτησε να συνταγογραφεί συνεπώς το βάρος έχει πέσει σε Κρέστενα και Αμαλιάδα. Δυστυχώς δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ο θεσμός του οικογενειακού ιατρού κι θα ήταν εύκολο για τους πολίτες να έχουν υπηρεσίες υγείας πολύ γρηγορότερα και ευκολότερα από θέμα χρόνου.

Ζητάμε συγνώμη καθώς βλέπω κάθε πρωί ανθρώπους μεγάλης ηλικίας να περιμένουν

Θα πρέπει και οι ίδιοι να δείξουν κατανόηση προς τους γιατρούς που έχουμε, καθώς αριθμητικά είναι λίγοι και μένουν και σε εφημεριακό καθεστώς.

Η Κρέστενα δεν έχει κλείσει ποτέ.

Είναι πάντα ανοιχτό το νοσοκομείο, τα εξωτερικά αλλά και τα τακτικά ιατρεία με γενικούς ιατρούς και πάντα είναι εδώ για την παροχή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Νοσοκομείου Κρεστένων.

Άννα Αγγελίδου-protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top