25 Μαΐ 2019
0 σχόλια

Γκαστρωμένες οι κάλπες στους 6 δήμους της Ηλείας - Ποιοί προκρίνονται για την β΄ Κυριακή

Γκαστρωμένες οι κάλπες στους 6 δήμους της Ηλείας - Ποιοί προκρίνονται για την β΄ Κυριακή
Τυπική διαδικασία η εκλογή δημάρχου στη Ζαχάρω


Ένα 24ωρο μας χωρίζει από το άνοιγμα της κάλπης των δημοτικών εκλογών και όλοι  οι  πολίτες στην Ηλεία προσπαθούν να προβλέψουν τα ονόματα των επόμενων 7 δημάρχων του νομού.

Εκτός από την περίπτωση  της Ζαχάρως, όπου η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει από τώρα  μετά τον αποκλεισμό, από τις δικαστικές αρχές,  της υποψηφιότητας του Πανταζή Χρονόπουλου, στους υπόλοιπους δήμους είναι πολύ δύσκολο να επιχειρήσει κανείς ασφαλείς εκτιμήσεις.

Οι ψηφοφόροι που δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους είναι πολλοί και ως εκ τούτου μπορεί να δούμε να έρχονται τα πάνω –κάτω.

Η εικόνα που αποτυπώνεται την παραμονή της εκλογικής αναμέτρησης στους δήμους της Ηλείας, κατά την δική μας υποκειμενική προσέγγιση, έχει ως εξής:

Η εκλογική μάχη στον  δήμο της πρωτεύουσας  του νομού τον Πύργο, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς  ο αριθμός των υποψηφίων δημάρχων είναι μεγάλος.

Οι συσχετισμοί  δείχνουν να αλλάζουν συνεχώς όσο  πλησιάζει η ώρα της κάλπης και τα δεδομένα  ανατρέπονται.

Ειδικά την τελευταία εβδομάδα, στην διάρκεια της οποίας δόθηκε «η μάχη της πλατείας», με τις κεντρικές συγκεντρώσεις και ομιλίες των επικεφαλής των συνδυασμών,  εκτιμάται πως  οι Τάκης Αντωνακόπουλος, Αντώνης Καράμπελας, Κώστας Νικολούτσος αλλά και ο Στάθης Καννής, έχουν την δυναμική να περάσουν στον δεύτερο γύρο χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει ποιο θα είναι το ζευγάρι των μονομάχων.

Στο μεταξύ, γίνεται μια υπερπροσπάθεια συσπείρωσης των πιο συντηρητικών ψηφοφόρων της Ν.Δ, για τη στήριξη του ψηφοδελτίου του Κώστα Νικολούτσου, τα αποτελέσματα της οποίας δεν μπορούν να εκτιμηθούν ότι είναι θετικά.

Οι Λάμπης Αριστειδόπουλος και Γιάννης Αργυρόπουλος δίνουν την δική τους μάχη για το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα, όπως και η Λαϊκή Συσπείρωση υπό τον Χρήστο Γιάνναρο.

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών στον Πύργο, δεν αποκλείεται να κρύβουν εκπλήξεις!

Στον Δήμο της Ήλιδας, η προεκλογική εκστρατεία διεξήχθη σε κλίμα σκληρής αντιπαράθεσης  και κατέληξε σε  μάχη μέχρις εσχάτων μεταξύ του νυν δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και του Γιάννη Λυμπέρη.

Η πόλωση είναι τέτοια που δεν υπάρχουν περιθώρια  αμφιβολίας για τους μονομάχους της  δεύτερης Κυριακής, καθώς εκτιμάται ότι  τα ποσοστά του καθενός στις εκλογές της 26ης Μαΐου θα αγγίξουν ή και θα ξεπεράσουν το 40% με  τους δυο άλλους συνδυασμούς, των κ.κ Δημήτρη Κράλλη και Αγγελου Κολόσακα στο ρόλο του ρυθμιστή στον δρόμο προς την δημαρχία.

Στον Δήμο Ανδραβίδας –Κυλλήνης, παρά την δυναμική είσοδο στον αγώνα της διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου από τον κ. Διονύση Μάλλιαρη, ο νυν δήμαρχος Ναμπιλ Μοράντ φαίνεται να  διατηρεί τις δυνάμεις του και να πρωταγωνιστεί στη μάχη του δεύτερου γύρου.

Ανοδική πορεία διαπιστώνεται και για τον συνδυασμό του ετέρου διεκδικητή και πρώην πρόεδρου του Γ.Ν Αμαλιάδας Γιάννη Λέντζα με τον κ. Γιώργο Παναγιωτόπουλο και τον υποψήφιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργο Μοσχονά, να δίνουν τη μάχη για μια αξιοπρεπή παρουσία. 

Στον δήμο Πηνειού κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το δίδυμο της δεύτερης Κυριακής, μιας και εδώ η προεκλογική μάχη δόθηκε χωρίς εντάσεις, σχεδόν σιωπηλά!

Ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Μαρίνος, ο Πάνος Θεοδωρακόπουλος και ο Σάκης Γεωργόπουλος διεξήγαγαν μια «ήσυχη» προεκλογική εκστρατεία χωρίς συγκρούσεις, μαζί με τον υποψήφιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλέξανδρο Τσαουσάκη, και κατ΄ ανάγκη όλοι περιμένουν την κάλπη  να αναδείξει τους μονομάχους του δεύτερου γύρου.

Βέβαια, από τις μέχρι τώρα ενδείξεις, διαφαίνεται ότι υπάρχει ένα μικρό προβάδισμα στον Ανδρέα Μαρίνο και τον Πάνο Θεοδωρακόπουλο. 

Στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ο κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος έκανε  μια δυναμική προεκλογική εκστρατεία, εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί ασφαλώς στην μάχη του δημαρχιακού θώκου με αντίπαλο την δεύτερη Κυριακή της αναμέτρησης  τον κ. Γιώργο Αηδόνη, καθώς ο νυν δήμαρχος Ευθύμιος Κοτζιάς δεν εμφανίζει την συσπείρωση που ανέμενε,  ενώ  η Λαϊκή Συσπείρωση υπό τον κ. Γιώργο Τζαβάρα θα  διατηρήσει τα ποσοστά της και πιθανόν θα αυξήσει τις δυνάμεις της. 

Στον δήμο Ζαχάρως, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Μετά την αναγκαστική απόσυρση του συνδυασμού του κου Πανταζή Χρονόπουλου, ο κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος δεν θα χρειαστεί δεύτερη Κυριακή για να χριστεί δήμαρχος και θα αποτελέσει την εξαίρεση στους επτά δήμους της Ηλείας!

Δεδομένη επίσης εδώ είναι η εντυπωσιακή αύξηση των ποσοστών της Λαϊκής Συσπείρωσης υπό τον κ. Χρήστο Γιαννόπουλο.

Στον δήμο Ανδρίτσαινας –Κρεστένων  ο κ. Τάκης Δημητρουλόπουλος αναμένεται να πρωταγωνιστήσει με υψηλά ποσοστά από την πρώτη Κυριακή ενώ η αλλαγή ή μη της δημαρχιακής αρχής, μετά από έξι συνεχείς θητείες του νυν δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου, που διατηρεί ισχυρές δυνάμεις αλλά έχει αντίπαλο και τη φυσιολογική, ύστερα από τόσα χρόνια, φθορά θα κριθεί την δεύτερη Κυριακή από το εκλογικό σώμα.

Πολλή καλή πορεία αναμένεται ότι θα έχει και ο υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης  κ. Νίκος Γκότσης.

Πηγή: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top