30 Μαΐ 2019
0 σχόλια

Γνωρίστε ένα Δημοτικό Σχολείο πραγματικό στολίδι στην Αλφειούσα Ηλείας!

Γνωρίστε ένα Δημοτικό Σχολείο πραγματικό στολίδι στην Αλφειούσα Ηλείας!
Μπράβο στους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Αλφειούσας Ηλείας



Η ζωγράφος και μαμά κ. Ντενίσα Σίμα επικοινώνησε με το Infokids.gr πριν από μερικές ημέρες, ορμώμενη από τις προβολές δημόσιων σχολείων όλης της Ελλάδας, μέσα από τις οποίες παρουσιάζουμε τις ωραίες πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από γονείς εμπνευσμένους και δραστήριους.

Η ίδια, καθώς και άλλοι γονείς και παιδιά, από το 2016 και μετά, στο πλαίσιο του προγράμματος «Let’s do it Greece» το οποίο αξιοποίησε η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, συνέβαλαν στο να μεταμορφώσουν ένα μικρό, γκριζωπό σχολείο σε πραγματικό… αριστούργημα!
Όπως η ίδια περιγράφει, «Μια φορά κι ένα καιρό, σε ένα μικρό σχολείο μέσα σ’ένα όμορφο χωριό, ήταν μια μάντρα σε πολύ μαύρο χάλι…

Η νηπιαγωγός μας κα. Menia Papoutsi δεν άντεχε άλλο να βλέπουν τα παιδάκια αυτό το άχρωμο, άψυχο, γεμάτο σοβάδες τοίχο, να μην έχουν παιχνίδια στην αυλή για να παίζουν...  και το λέει στον διευθυντή μας κ. Chrysovalantis Dimitropoulos... και στις 14 Απριλίου, στα πλαίσια της δράσης "LET'S DO IT GREECE", κινητοποίησαν τους γονείς να ομορφύνουν λίγο την αυλή, να βάλουν ένα χεράκι και λίγο χρώμα για να ζωγραφίσουν το περίγραμμα των παιδιών τους.

Μετά φώναξαν εμένα να κάνω και γω τα "μαγικά" μου.

Επιτέλους, μετά από δύο μήνες εντατικής δουλειάς, η μάντρα και η αυλή άλλαξε...!!! 40 παιδιά μας χαιρετάνε μέσα σ΄ένα ανθισμένο τοπίο.'

Εκανα ο,τι καλύτερο μπορούσα, σ΄εναν τοίχο που δεν αγαπούσε καθόλου το πινέλο και με δυσκόλεψε πολύ...!

Ευχαριστώ την μαμά κα.ΣΤΕΛΛΑ ΒΡΑΝΑ για τις ωραίες μαργαρίτες και για την συνεχή της στήριξη και βοήθεια.»

Από τότε και κάθε χρόνο, μας λέει η κ. Σίμα, μικροί, μεγάλοι και πιο πολύ εγώ που είμαι ζωγράφος, ομορφαίνουμε το σχολείο των παιδιών μας, με σκηνικά, ζωγραφιές και κατασκευές στις τάξεις!

Δείτε παρακάτω, λοιπόν, πώς μερικοί γονείς μεταμόρφωσαν το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Αλφειούσας:







αλλά και πώς συνεχίζουν να το κάνουν μέχρι σήμερα, αφού κατά την φετινή εβδομάδα εθελοντισμού του προγράμματος "Let's do it Greece-Νοιάζομαι και δρω", μικροί και μεγάλοι ομόρφυναν το προαύλιο του σχολείου, βάφοντας κάγκελα, παγκάκια, φυτεύοντας δέντρα και δημιουργώντας μια υπέροχη κουκουβάγια πάνω σε ένα δέντρο, με σημαντικά μηνύματα γραμμένα στα φύλλα!

Μπράβο σας, λοιπόν, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Αλφειούσας Ηλείας!

Το έχετε κάνει πραγματικά υπέροχο!

Το διαβάσαμε απο το: infokids.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top