24 Ιουν 2019
0 σχόλια

Επίσκεψη του νέου Δημάρχου Ζαχάρως κ. Κωνσταντίνου Αλεξανδρόπουλου στα γραφεία της Ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων επαρχίας Ολυμπίας

Επίσκεψη του νέου Δημάρχου Ζαχάρως κ. Κωνσταντίνου Αλεξανδρόπουλου στα γραφεία της Ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων επαρχίας Ολυμπίας
Ο πρόεδρος και τα μέλη της Ομοσπονδίας εξέθεσαν στο δήμαρχο τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή


Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 στα γραφεία της Ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων επαρχίας Ολυμπίας στην Αθήνα, επίσκεψη του εκλεγμένου από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2019 νέου Δημάρχου Ζαχάρως, γιατρού ψυχιάτρου κ. Κωνσταντίνου Αλεξανδρόπουλου, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Κωνσταντίνου Σμυρνή.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Ομοσπονδίας που συμμετείχαν στη συνάντηση, εξέθεσαν στο δήμαρχο τα προβλήματα που έχουν επισημάνει ότι απασχολούν την περιοχή, όπως:

1) Αξιοποίηση των λουτρών Καϊάφα, έκτασης 1500 στρεμμάτων, για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού.

Γιατί δεν είναι μόνο το υδροθεραπευτήριο με τα ιαματικά νερά, γνωστά από την αρχαιότητα. Είναι και η πανέμορφη γαλήνια φύση και σημαντικός υδροβιότοπος.

2) Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου ΑΙΠΥ και βελτίωση του οδικού δικτύου από Ζαχάρω-Μάκιστο-Αμυγδαλιές, ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στους Ταξιάρχες, ανάδειξη της Αρχαίας Φιγαλείας στο δημοτικό διαμέρισμα Φιγαλείας (Παύλιτσας)και βελτίωση του οδικού δικτύου ως την αρχαία κρήνη και τα πλατάνια κλπ, με στόχο την ανάπτυξη του αρχαιολογικού τουρισμού.

3) Καθημερινή 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, επαρκή σύνδεση Κέντρου Υγείας και δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου με ασθενοφόρα.

4) Οδικός άξονας που θα συνδέει το παραθαλάσσιο κομμάτι του δήμου με το ορεινό του και τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα

5) Νέδα, οδική πρόσβαση από Φιγαλεία, συντήρηση των μονοπατιών. Βελτίωση οδικού δικτύου που να επιτρέπει διέλευση τουριστικών λεωφορείων στη διαδρομή Πλατάνια Μεσσηνίας-Νέδα- Φιγαλεία- Επικούρειο Απόλλωνα.

6) Μοναστήρι Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιγαλείας (Ζούρτσας), χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός χώρος, να έχει Αρχαιοφύλακα, έστω το πρωί να είναι ανοικτό για τους επισκέπτες, με σκοπό την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή.

7) Πυροπροστασία σε μια περιοχή που έχει βαριά πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές.

Ετέθησαν κι άλλα θέματα, ο δήμαρχος άκουσε με ενδιαφέρον τα θέματα που του αναπτύχθηκαν, ευχαρίστησε την Ομοσπονδία που, με τη δημιουργική και δραστήρια παρουσία της,στέκεται αρωγός στην προσπάθεια για την υλοποίηση ενός καλύτερου αύριο για το Δήμο Ζαχάρως, φάνηκε ενήμερος, παρουσίασε το πρόγραμμά του για την επίλυσή τους και δεσμεύτηκε ότι θα έχει την Ομοσπονδία δίπλα του για την επίτευξη του κοινού στόχου, έναν Δήμο Ζαχάρως τουριστικό προορισμό.

Από την Ομοσπονδία, εκτός από τον πρόεδρο που προαναφέρθη, παρευρέθηκαν:

ο α΄αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Τράπαλης(Ανδρίτσαινα),

ο γενικός γαραμματέας και πρόεδρος του συλλόγου Ζαχαραίων κ. Βασίλης Φουρλής,

η ταμίας και πρόεδρος του συλλόγου Κουφοπουλαίων κα. Σοφία Τζαβέλλα,

ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Γιάννης Κοκκίνης(Φιγαλεία),

το μέλος και πρόεδρος του συλλόγου Δαφνουλαίων κ. Γιώργος Παπαγρηγορίου,

το μέλος και πρόεδρος του συλλόγου Χρυσοχωριτών, ομότιμη καθηγήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κα. Παναγιώτα Κυριακοπούλου,

το μέλος και πρόεδρος του συλλόγου Περιβολιωτών κ. Γεώργιος Πολύδωρας,

το μέλος και πρόεδρος του συλλόγου Μυλιωτών(Μαχαλά) κ. Νίκος Δαβιλάς,

το α΄αναπληρωματικό μέλος και ταμίας του συλλόγου αποδήμων Λινιστιάνων κ. Μάρκος Γ.Σμυρνής,

ο πρόεδρος του συλλόγου Πετραλωνιτών κ. Δημήτριος Τσιούτας,

ο ταμίας του συλλόγου απανταχού Μακισταίων κ. Δημήτριος Γρηγορόπουλος

και ο κ. Αλέξης Σωτηρόπουλος από το σύλλογο Χρυσοχωριτών.

Όλοι ευχήθηκαν στο Δήμαρχο Καλό καλοκαίρι και καλή θητεία!



Κωνσταντίνος Σμυρνής - Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών συλλόγων επαρχίας Ολυμπίας Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top