27 Ιουλ 2019
0 σχόλια

Οικογένεια Λάτση: Από το παντοπωλείο στο Κατάκολο, στην κορυφή του κόσμου

Οικογένεια Λάτση: Από το παντοπωλείο στο Κατάκολο, στην κορυφή του κόσμου
Ο πατέρας του Σπύρου Λάτση, Γιάννης Λάτσης, γιος παντοπώλη από το Κατάκολο, οικοδόμησε μια αυτοκρατορία



Ο Σπύρος Λάτσης ενέτεινε τον διεθνή προσανατολισμό του Ομίλου, με κυρίως τρεις πυλώνες:

Την EFG, τη Lamda Development και την Paneuropean Oil and Industrial Holdings

Ο επιχειρηματίας Σπύρος Λάτσης, που το μεσημέρι της Πέμπτης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους ώστε να επιταχυνθεί η επένδυση της Lamda Development στην περιοχή του Ελληνικού, ανήκει σε μια από τις πιο γνωστές οικογένειες της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Ο πατέρας του Γιάννης Λάτσης, γιος παντοπώλη από το Κατάκολο, οικοδόμησε μια αυτοκρατορία την οποία ανέλαβε και επεκτείνει ο Σπύρος Λάτσης.

Ο Όμιλος Λάτση ιδρύεται στα τέλη της δεκαετίας του ’40, όταν ο Γιάννης Λάτσης κατάφερε να αγοράσει το πρώτο του πλοίο, το ‘Έφη”, ηλικίας, τότε, 60 ετών, αφού πήρε δάνειο από τον εφοπλιστή Ευάγγελο Νομικό, στον οποίο εργαζόταν ως τότε.
Από τότε ξεκίνησε η πορεία του Ομίλου Λάτση προς την κορυφή:

Στη δεκαετία του ’50 ο Γιάννης Λάτσης αγόρασε τα πρώτα νεότευκτα πλοία, ανάμεσά τους και το “Εξπρές” το πρώτο ταχύπλοο που όργωνε τον Αργοσαρωνικό και μετέφερε επιβάτες στα νησιά του σε ασύλληπτα σύντομους χρόνους για τα δεδομένα της εποχής.

Το 1959 ιδρύει τη Latsis Line και λίγο αργότερα, οι συνθήκες στη διεθνή ναυσιπλοΐα του ανοίγουν ένα παράθυρο ευκαιρίας με τον αραβικό κόσμο, καθώς τα μεγάλα πλοία του “έδεναν” στη Τζέντα.

Παράλληλα ο Λάτσης αγόραζε και πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια, το πρώτο από τα οποία ονόμασε “Σπύρο”, όπως έλεγαν το γιο του που είχε γεννηθεί ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, δώδεκα χρόνια νωρίτερα.

Πηγή: newmoney.gr
Δείτε όλο το άρθρο στο: dete.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top