20 Αυγ 2019
0 σχόλια

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη χιλιάδες κυνηγοί στην Ηλεία

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη χιλιάδες κυνηγοί στην Ηλεία
Αρχίζει από σήμερα η κυνηγετική περίοδος 2019-20


Αλλαγές στο κυνήγι  θα φέρει η χωρίς περιορισμούς θήρα των αγριόχοιρων…

Ξεκινάει από σήμερα η νέα κυνηγετική περίοδος 2019-20 η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου  του επόμενου έτους, με κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα  την  χωρίς περιορισμούς θήρα των αγριογούρουνων.

Χιλιάδες κυνηγοί και στην Ηλεία  προετοιμάζονται για την άσκηση του αγαπημένου τους χόμπι, αφού συνήθως  οι πρώτες τουφεκιές  είναι …αναγνωριστικές, με ουσιαστική έναρξη της θήρας στις  15 Σεπτεμβρίου οπότε ξεκινάει και το κυνήγι υδρόβιων και μέχρι τότε θα υπάρξουν διευκρινίσεις αναφορικά με τις επιτρεπόμενες ζώνες στα  υδάτινα πάρκα.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το ΦΕΚ, καταργούνται οι περιορισμοί σε ότι αφορά τον αριθμό των αγριογούρουνων που μπορούν να θηρεύσουν οι κυνηγοί ενώ αντίθετα μειώνεται από 10 σε 8 ανά ημερήσια έξοδο η κάρπωση τρυγονιών.

Η  χωρίς  όρια θήρα  του αγριόχοιρου, με το αιτιολογικό  της προστασίας από την αφρικανική πανώλη, ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα για το κυνήγι του συγκεκριμένου είδους που τα τελευταία χρόνια έχει πολλαπλασιαστεί σε μεγάλο βαθμό.

Αποτέλεσμα αυτής της αύξησης είναι η πρόκληση  μεγάλων σε έκταση ζημιών, κυρίως  στις καλλιέργειες, με αποτέλεσμα να εκφράζονται διαμαρτυρίες των κατοίκων σε πολλά σημεία του Νομού.

Αυτό δε σημαίνει ωστόσο ότι θα πρέπει να γίνει μαζική εξόντωση του εν λόγω άγριου είδους και κυρίως των μικρών ζώων  που  ζουν και κινούνται σε κοπάδια…

Η αύξηση της συνδρομής

Στο μεταξύ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έγινε αποδεκτή η πρόταση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΣΕ) για αύξηση κατά πέντε ευρώ της ετήσιας συνδρομής των κυνηγών, που είναι μέλη στους αναγνωρισμένους από το υπουργείο κυνηγετικούς συλλόγους για την έκδοση άδειας θήρας.

Η αποδοχή της πρότασης της ΚΣΕ σχετίζεται με την ανάγκη αυξημένης θηροφύλαξης και της απρόσκοπτης εκτέλεσης των σχετικών προγραμμάτων,  από τους ιδιωτικούς φύλακες θήρας των κυνηγετικών οργανώσεων.

Για το θέμα της αύξησης της συνδρομής για τη λειτουργία της θηροφυλακής,  η Γ’ ΚΟΠ  σε πρόσφατη επιστολή της προς την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος επισημαίνει ότι «οποιαδήποτε μείωση προς αυτή την κατεύθυνση θα έχει αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό το οποίο διατυμπανίζετε ότι επιδιώκετε με αυτές τις μειώσεις»,  φέροντας στο προσκήνιο την αντιπαράθεση που υποβόσκει  τα τελευταία χρόνια μεταξύ των κυνηγετικών οργανώσεων...

Κώστας Αντωνόπουλος-protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top