22 Αυγ 2019
0 σχόλια

Ηλεία: Η φύση έκανε το θαύμα της!

Ηλεία: Η φύση έκανε το θαύμα της!
Φυσική αναγέννηση χαλεπίου πεύκης στο δάσος της Αγίας Μαρίνας Δουνέϊκων


Παν. Κορισιάνος: «Μπορεί ν’ αποτελέσει βάση για την αναδάσωση και άλλων παραλιακών σημείων της Ηλείας»

Πλούσια φυσική αναγέννηση χαλεπίου πεύκης  παρουσιάζει η παραλιακή περιοχή στην Αγία Μαρίνα Δουνέϊκων, γεγονός που μπορεί ν’ αποτελέσει τη βάση για την αναδάσωση και άλλων παραθαλάσσιων σημείων της Ηλείας.

Την περιοχή επισκέφτηκε τις τελευταίες ημέρες ο διευθυντής Δασών Ηλείας κ. Παν. Κορισιάνος, ο οποίος διαπίστωσε  να υπάρχει φυσική αναγέννηση πευκών, εκεί που χρόνια κυριαρχούσαν τα αείφυλλα και πλατύφυλλα, όπως πουρνάρι, μυρτιά, σχίνος  κ.α.

«Η φύση κάνει την δουλειά της και  από κάποιο μεμονωμένο άτομο χαλεπίου πεύκης δημιουργήθηκε η πλούσια φυσική αναγέννηση. 

Από τα σπόρια αυτού του δέντρου δημιουργήθηκε αυτό το άριστο
δάσος.

Από το άτομο αυτό της πεύκης μπορεί να συλλεχθούν σπόροι για δημιουργία δενδρυλλίων που αυστηρά μπορεί να γίνει αναδάσωση παραλιακών εκτάσεων και σε άλλες περιοχές του Νομού, στηριζόμενοι  στη φυσική αναγέννηση»  ανέφερε ο κ. Κορισιάνος.

Το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος του δάσους δίπλα από την παραλία Αγ. Μαρίνας, έχει αναδείξει αρκετές φορές στο παρελθόν η «ΠΡΩΤΗ», επισημαίνοντας ωστόσο  την αυθαίρετη όσο και ανεξέλεγκτη ανθρώπινη παρέμβαση και στη συγκεκριμένη περιοχή…

Ειδικότερα  σε αρκετά σημεία του δάσους έχουν εναποτεθεί λογής άχρηστα  αντικείμενα, ακόμα και ...καναπέδες με θέα τη θάλασσα!

Ακόμα ορατά είναι και κρούσματα λαθροϋλοτομίας εντός του δάσους, γεγονός που καθιστά αναγκαία την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φύλαξή του.

Κώστας Αντωνόπουλος-protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top