20 Σεπ 2019
0 σχόλια

Ηλεία: Του επέβαλλαν πρόστιμο 500 ευρώ για ένα κουλούρι (vid)

Ηλεία: Του επέβαλλαν πρόστιμο 500 ευρώ για ένα κουλούρι (vid)
Για ένα κουλούρι αξίας 0.80 ευρώ που έδωσε στη μητέρα του


Ελεγκτές από τη Μεσσηνία που μετέβησαν στην Ηλεία και συγκεκριμένα στον Πύργο για να κάνουν ελέγχους έκοψαν πρόστιμο 500 ευρώ σ' έναν ιδιοκτήτη φούρνου για ένα κουλούρι αξίας 0.80 ευρώ που έδωσε στη μητέρα του.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ρεπορτάζ του OPEN, οι ελεγκτές μπήκαν στον φούρνο, όπου μέσα ήταν μία κυρία που κρατούσε ένα κουλούρι και της ζήτησαν να δουν την απόδειξη.

Όταν τους είπε ότι δεν είχε, πήγαν στον καταστηματάρχη, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι η κυρία είναι η μητέρα του και δεν μπορεί να της πουλήσει ένα κουλούρι και απλώς της το χάρισε γι' αυτό και δεν έκοψε απόδειξη.

Στην συνέχεια οι ελεγκτές του ζήτησαν τη μνήμη της ταμειακής μηχανής για να δουν πόσες αποδείξεις είχε κόψει από το πρωί, όπου οι περισσότερες ήταν μικρής αξίας, και είχε κόψει αποδείξεις συνολικής αξίας περίπου 70 ευρώ.

Οι ελεγκτές έκριναν ότι το ποσό αυτό είναι πολύ περιορισμένο και ότι θα έπρεπε να εκδώσει περισσότερες αποδείξεις και πιάστηκαν από το κουλούρι για το οποίο δεν είχε εκδώσει απόδειξη και για ένα κουλούρι αξίας 0.80 ευρώ του επέβαλλαν πρόστιμο 500 ευρώ όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Εσόδων, ο κ. Πιτσιλής έχει ζητήσει πλήρη ενημέρωση για το περιστατικό, προκειμένου να κρίνει να θα πρέπει να παρέμβει όπως είχε κάνει και στην περίπτωση της γιαγιάς στη Θεσσαλονίκη

Πηγή: reader.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top