21 Σεπ 2019
0 σχόλια

Μήνυμα Ειρήνης από την Αρχαία Ολυμπία

Μήνυμα Ειρήνης από την Αρχαία Ολυμπία
Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας


Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε χθες στην Αρχαία Ολυμπία ο εορτασμούς της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ και εορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 21 Σεπτεμβρίου.

Η Αρχαία Ολυμπία, το λίκνο της Ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με σκοπό την ενίσχυση των πανανθρώπινων ιδανικών της συμφιλίωσης όλων των εθνών και των λαών της γης.

Στη φετινή εκδήλωση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην Κύπρο. Η Διεθνής Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε το 1981 από τον ΟΗΕ για να συμπίπτει με την ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού κάθε Σεπτέμβριο.

Την ημέρα αυτή προγραμματίζονται διάφορες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από τον ΟΗΕ, τις Μ.Κ.Ο, από θρησκευτικές οργανώσεις και τις τοπικές κοινωνίες των πολιτών για την προώθηση των ιδανικών της ειρήνης και της μη βίας.

Το 2015 ο ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνα σε μια ιστορική Σύνοδο, 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals/SDGs), με ορίζοντα το 2030, που έχουν ως στόχο την εξάλειψη της φτώχιας, την προστασία του πλανήτη και τη διασφάλιση ευημερίας για όλους.

Οι εκδηλώσεις

Στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας οι μαθητές των σχολείων του Δήμου σχημάτισαν  το σήμα της Ειρήνης στο πρανές του Σταδίου, κρατώντας τις σημαίες όλων των Χωρών του ΟΗΕ.

Ακολούθησε η ανάγνωση του μηνύματος του Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης.

Ακολούθησε η απαγγελία αποσπάσματος από το  ποίημα του Τάκη Δόξα «Το φώς της Ολυμπίας»…

Με την απελευθέρωση ενός περιστεριού η Ολυμπία έστειλε το δικό της συμβολικό μήνυμα ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

Ακολούθησε η ξενάγηση των παρευρισκομένων στο Αρχαίο Στάδιο, το Πάρκο Εκεχειρίας, και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στον χώρο του Δημαρχείου  Ο δήμαρχος Αρχαίας ΟΠλυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό ενώ ακολούθησε ομιλία για την σημασία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης από το μέλος του Συμβουλίου του Διεθνούς Γραφείου Ειρήνης κ. Πάνο Τριγάζη.



Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top