31 Οκτ 2019
0 σχόλια

Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας: «Επιτακτική είναι η ανάγκη παράτασης για το Κτηματολόγιο»

Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας: «Επιτακτική είναι η ανάγκη παράτασης για το Κτηματολόγιο»
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην εκπνοή της προθεσμίας


Επιτακτική χαρακτηρίζει την ανάγκη παράτασης για το Κτηματολόγιο, λόγω των προβλημάτων  τα οποία αναμενόταν να παρουσιαστούν, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας.

Αναλυτικότερα ο  Δικηγορικός Σύλλογος με έγγραφο που υπογράφουν ο πρόεδρός του Δημήτρης Δημητρουλόπουλος και ο γενικός γραμματέας Σπύρος Λιατσής,  έχει υποβάλλει ήδη σχετικό αίτημα προς τον φορέα υλοποίησης του έργου και αναμένει την αποδοχή του.

Στο αίτημα αναφέρονται τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή της έναρξης της διαδικασίας κτηματογράφησης του νομού Ηλείας ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας είχε επισημάνει τα προβλήματα τα οποία αναμενόταν να παρουσιαστούν λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών υπό τις οποίες θα εξελισσόταν η διαδικασία αυτή.

Ο μεγάλος αριθμός των εμπράγματων δικαιωμάτων στην υπό κτηματογράφηση περιοχή, που ξεπερνούσε το μισό εκατομμύριο, σε συνδυασμό με την έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτών, αφού πρόκειται για ακίνητα αγροτικών και ορεινών περιοχών όπου δεν συνηθιζόταν η κατάρτιση τίτλων μεταβίβασης, προδιέγραφαν εξαρχής τη δυσκολία του εγχειρήματος.

Το σύντομο χρονικό διάστημα που επιλέχθηκε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής σε συνδυασμό επίσης με το γεγονός ότι λειτούργησε μόνο ένα γραφείο κτηματογράφησης στον Πύργο για ολόκληρο το νομό Ηλείας καθιστούσαν σαφές ότι θα υπάρξουν προβλήματα στη διαδικασία της Κτηματογράφησης και μεγάλη ταλαιπωρία για τους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην εκπνοή της προθεσμίας που έχει δοθεί μετά την τελευταία παράτασή της και το ποσοστό των δηλωμένων δικαιωμάτων ανέρχεται περίπου στο 1/3 του συνόλου.

Παράλληλα δεκάδες συμπολίτες μας συνωστίζονται καθημερινά στο Γραφείο Κτηματογράφησης Πύργου προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της παραχώρησης των δικαιωμάτων τους, πλην όμως υφίστανται τη διαδικασία της πολύωρης αναμονής και πολλές φορές φεύγουν χωρίς να έχουν προλάβει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αυτή.

Τούτο δε παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του συνόλου των εργαζομένων στο Γραφείο Κτηματογράφησης (νομικών, τεχνικών, και διοικητικού προσωπικού) που έχουν υπερβάλλει εαυτούς φτάνοντας στα όρια της σωματικής και πνευματικής εξάντλησης.

Οι δυνατότητες ηλεκτρονικής ολοκλήρωσης της διαδικασίας που παρασχέθηκαν δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, ενώ και το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού "εμπρόθεσμης προσέλευσης" ήδη εμφανίζει σοβαρές δυσχέρειες στη λειτουργία του και τα ραντεβού προγραμματίζονται πλέον για το 2020.

Για όλους αυτούς τους λόγους είναι επιτακτική η ανάγκη παράτασης της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για χρονικό διάστημα που σε καμία περίπτωση δεν θα είναι μικρότερο των δύο μηνών, προκειμένου να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση της κατάστασης και να δοθεί η δυνατότητα ομαλής ολοκλήρωσης της διαδικασίας».

Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top