14 Οκτ 2019
0 σχόλια

Σε εξέλιξη σημαντικά έργα στο δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων

Σε εξέλιξη σημαντικά έργα στο δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων
Επέκταση του παραποτάμιου δρόμου έως τα όρια του Νομού


Μία σειρά από έργα αναμένεται να υλοποιηθούν το προσεχές χρονικό διάστημα σε πολλά Δημοτικά Διαμερίσματα του δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων.

Πολλά νέα έργα βρίσκονται σε πορεία δημοπράτησης, συνεπώς μέσα στο επόμενο διάστημα αρκετές από τις παρεμβάσεις που είχαν σχεδιαστεί θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται.

Πρώτος στόχος είναι η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού σε μεγάλους οικισμούς του δήμου όπως Καλλιθέα Αμυγδαλιές, Δαφνούλα, Σέκουλα, Μάτεσι κ.α. «Στόχος μας είναι να υπάρξει πλήρη απορρύπανση και προστασία του περιβάλλοντος.

Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τους καταρράκτες που έχουμε και αυτή τη στιγμή τα λήμματα πέφτουν ανεπεξέργαστα μέσα στους φυσικούς αυτούς αποδέκτες» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος ενώ υπογράμμισε: «Στον τομέα της οδοποιίας ετοιμάζουμε μία καλή παρέμβαση.

Πήραμε την έγκριση να κάνουμε την εγκατάσταση του αναδόχου.

Είναι από Αμυγδαλιές - Μυρώνια βγαίνουμε Κρυονέρι στα χωριά της Φιγαλείας.

Ο δήμος Ζαχάρως από τη δική του πλευρά καλείται να προχωρήσει τα έργα προκειμένου να ενοποιούμε τις δύο περιοχές έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η μετακίνηση των πολιτών αλλά και να υπάρξει ίσως και μία διαδημοτική συνεργασία στα απορρίμματα.

Εντός των ημερών θα προβούμε στην εγκατάσταση του αναδόχου για την προέκταση του παραποτάμιου δρόμο που είναι από Μάτεσι προς Σεκούλα.

Παράλληλα περιμένουμε και την έγκριση τρίτου τμήματος του παραποτάμιο δρόμο του από εκεί αρχίζουμε πλέον και μαζεύουμε το έργο αυτό.

Ένα ελάχιστο κομμάτι θα μείνει περίπου στο χιλιόμετρο που μπορούμε να το ικανοποιήσουμε και με δικούς μας πόρους.

Παράλληλα μας δίνονται και άλλες δυνατότητες πρόσβασης και της περιοχής της δικής μας αλλά και του Πύργου και της Ολυμπίας προς την εκτός νόμου όδευση. Θα μας δοθεί μία άλλη δυνατότητα επικοινωνίας, με τους άλλους  νόμους.

Βεβαίως ανοίγουν και οι προοπτικές αξιοποίησης και περαιτέρω ανάδειξης του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα που με τις τελευταίες παρεμβάσεις μας, θα βοηθήσει τα μέγιστα για την «μικραίνει» την απόσταση Ολυμπία – Επικούρειο.

Επειδή κινούμαι στην περιοχή αυτή συνεχώς βλέπω τα μάτια των πολιτών στραμμένα προς την Μεγαλόπολη.

Πρέπει κάποια στιγμή κι αυτοί να αντιληφθούν αλλά κι εμείς να αντιληφθούμε ότι οι περιοχές μας πρέπει να συνδεθούν με κέντρο βάρους την Ολυμπία και τον Επικούρειο» υπογράμμισε ο Σ. Μπαλιούκος.

Παράλληλα μέσα από το πρόγραμμα Φιλόδημος και με την συμβολή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ξεκινούν έργα   σε αθλητικές εγκαταστάσεις  του δήμου «Φτιάχνουμε από την αρχή ταρτάν στο γήπεδο  και είναι ένα έργο της τάξεως των 300.000 €.

Δρομολογούμε επίσης και είμαστε στην φάση της εγκατάστασης του αναδόχου, προκειμένου να γίνουν εργασίες στο αθλητικό κέντρο στο Κάτω Σαμικό.

Θα είναι γήπεδο ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα, θα έχει  τένις,  μπάσκετ, βόλεϊ.

Γίνεται μία «φωλιά» σε μία περιοχή την οποία εμείς θεωρούμε την πλέον αξιόλογη, και ικανή να μας δώσει ώθηση στην περιοχή μας.

Φέτος στο κάτω Σαμικό η κίνηση ήταν μεγαλύτερη από όλες τις παραλίες της Ηλείας.

Το φυσικό περιβάλλον έχει αρχίσει και έλκει τον κόσμο».

Άννα Αγγελίδου-protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top