28 Νοε 2019
0 σχόλια

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου η εκδήλωση στην Αποστολική Διακονία στον Πύργο για τον Χαράλαμπο Βιλαέτη

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου η εκδήλωση στην Αποστολική Διακονία στον Πύργο για τον Χαράλαμπο Βιλαέτη
*Ένα ενδιαφέρον βιβλίο από το Ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την Ανάδειξη και Προβολή του 1821 στην Ηλεία Γιώργο Κουρκούτα


Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, στις 7.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου για τον Χαράλαμπο Βιλαέτη, που διοργανώνει η Φιλαρμονική Πύργου «Απόλλων» σε συνεργασία με την Ι. Μητρόπολιν Ηλείας.

Το βιβλίο έχει τίτλο «Χαράλαμπος Βιλαέτης (1780-1821)-Ο ήρωας οπλαρχηγός του Πύργου», που επιμελήθηκε και συνέγραψε ο καθηγητής και Γραμματέας της Φιλαρμονικής Πύργου κ. Γεώργιος Κουρκούτας.

Θα παρουσιαστεί στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας, έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πύργου (στην Κεντρική Πλατεία Πύργου).

Το βιβλίο εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολις Ηλείας προς ενίσχυσιν του μορφωτικού και πολιτιστικού έργου της Φιλαρμονικής, ενώ το προλογίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός.

Στην εκδήλωση της 30ης Νοεμβρίου στην Αποστολική Διακονία Πύργου θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Πύργου – Πανεπιστημιακός κ. Αθανάσιος Φωτόπουλος ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο Ηλείος πανεπιστημιακός κ. Αλέξιος Καράμπελας.

Θα προλογίσουν την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Πύργου κ. Αθανάσιος Δασκόπουλος και ο συγγραφέας του βιβλίου – Φιλόλογος και Ιστορικός Ερευνητής Γιώργος Κουρκούτας.

Η όλη εκδήλωση αποκτά ξεχωριστή σημασία εν όψει και του 2021, της συμπληρώσεως δηλαδή 200 ετών από την έκρηξη της μεγάλης Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

Πηγή: skalistiri.news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top