22 Νοε 2019
0 σχόλια

Ζαχάρω: Ζητούν να κηρυχτεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ζαχάρω: Ζητούν να κηρυχτεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Τεράστια προβλήματα στη περιοχή
-Μόλις 53mm βροχής «πνίγηκε» η πόλη


Την κήρυξη του δήμου σε  κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος καθώς τεράστια είναι τα προβλήματα που δημιούργησε η βροχόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Μιλώντας στη «Πρώτη» ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος τόνισε:

«Στη Ζαχάρω έχουμε υποστεί μεγάλη καταστροφή. Από τις 3:00 τα ξημερώματα είμαστε στο πόδι και η περιοχή του Ξηροχωρίου (πάνω και κάτω), στο στάδιο και όλος ο κάμπος έχουν ζημιές και ευτυχώς δεν χτύπησε στο Νιοχώρι και τον Κακόβατο που θα είχαμε ακόμα περισσότερα προβλήματα.

Η Πυροσβεστική ήταν από τις 3:30 και αντλούσε νερά.

Τα μηχανήματα του δήμου δεν βγήκαν στους δρόμους καθώς είναι όλα χαλασμένα, αλλά βρέθηκαν μηχανήματα ιδιωτών, συνολικά τέσσερα, δηλαδή εκσκαφείς, φορτωτές και τσάπες.

Προχωρήσαμε στην διάνοιξη της μπούκα στη λίμνη, ανοίξαμε ένα μεγάλο αυλάκι μεταξύ δρόμου και μαρίνας για να φεύγουν με ευχέρεια τα νερά.

Προλάβαμε τα χειρότερα και ευτυχώς δεν απειλήθηκαν ζωές ανθρώπων αλλά έγιναν καταστροφές.

Θα ζητήσουμε να κηρυχτεί σε έκτακτη ανάγκη η περιοχή μας. Δυστυχώς δεν έχουμε καθόλου λεφτά καθώς δαπανήθηκαν σε τσιμεντοστρώσεις και σε έργα της «πλάκας».

Τα ελάχιστα λεφτά δόθηκαν για να ανοίξουν οι αγροτικοί δρόμοι. Τώρα με συμφωνίες με τους εργολάβους κοιτάμε να κάνουμε κάποια αποστραγγιστικά και κάποια αντιπλημμυρικά και θα ζητήσουμε να ανοίξει και ένα γεφύρι στενό που δημιουργεί πρόβλημα και πνίγεται ο Κακόβατος και το Νιοχώρι.

Ζητάμε να κηρυχτεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να δοθούν χρήματα στο Δήμο για την πολιτική προστασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν».

«Βουλωμένες» οι γράνες

Η κατάσταση στη περιοχή της Ζαχάρως ήταν κυριολεκτικά χαοτική τα ξημερώματα της Πέμπτης καθώς παρά το γεγονός ότι έπεσαν μόλις 53mm βροχής – σύμφωνα με τις μετρήσεις- η περιοχή μετατράπηκε σε μία ατελείωτη λίμνη.

Σε αρκετές περιπτώσεις τα νερά μπήκαν ακόμα και σε σπίτια ενώ ζημιές έχουν υποστεί και επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, αιτία του κακού, είναι ότι δεν είχε γίνει ο απαιτούμενες καθαρισμός στις μεγάλες γράνες της περιοχής, δηλαδή στη κεντρική, στη Ξηροχωρίτικη και στην Οθωμανική, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ώρες η πόλη να «βουλιάξει» κάτω από τόνους νερών και λάσπης.

Τα χειρότερα μπορεί να αποφεύχθηκαν ωστόσο τα προβλήματα στη περιοχή είναι τεράστια και θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές που έχουν ήδη προκληθεί.

Μάλιστα χθες το πρωί η πόλη της Ζαχάρως έμεινε από νερό, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται καθώς δεν είχαν την δυνατότητα να καθαρίσουν ούτε τα χέρια τους.

 Άννα Αγγελίδου-protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top