28 Νοε 2019
0 σχόλια

Εργαστήριο στην Ανδρίτσαινα στο πλαίσιο της δράσης "Μαθήματα κινηματογραφικής Εκπαίδευσης" (ΦΩΤΟ)

Εργαστήριο στην Ανδρίτσαινα στο πλαίσιο της δράσης "Μαθήματα κινηματογραφικής Εκπαίδευσης" (ΦΩΤΟ)
"Νέος Ορίζων", ένα ντοκιμαντέρ για την Ανδρίτσαινα, μέσα από τις σελίδες της ιστορικής τοπικής εφημερίδας.


Δημιουργοί οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ανδρίτσαινας με διδασκαλία της σκηνοθέτριας Διοντσία Κοπάνα.

Συμπαραστάτρια και "ανταποκρίτριά" μας η Διευθύντρια του Λυκείου Δρ Τίνα Κοτρέτσου.

"Αγαπητοί μας φίλοι,

Σας στέλνω μια πρώτη γεύση μαζί με τις ευχαριστίες μας από το εργαστήριο ντοκιμαντέρ των "Μαθημάτων Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης" του Νεανικού Πλάνου και του Φεστιβάλ Ολυμπίας, καθώς και μερικές φωτογραφίες από τις προηγούμενες κινηματογραφικές μέρες!

Την Τρίτη έγινε το εκπαιδευτικό κομμάτι για τον κινηματογράφο από την κ. Κοπανά και η ομάδα των παιδιών διάλεξε το θέμα του ντοκιμαντέρ.

Έτσι, τα παιδιά αποφάσισαν μέσα από μια παλιά εφημερίδα "Νέος Ορίζων" που εκδίδεται στην Ανδρίτσαινα από το 1926 μέχρι και σήμερα από την οικογένεια Κωστόγιαννη (3 γενιές) να παρουσιάσουν το χθες και το σήμερα της Ανδρίτσαινας.

Την Τετάρτη ξεκίνησαν τα εσωτερικά και εξωτερικά γυρίσματα στο σχολείο, στη Δημόσια και ιστορική Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας, στο Λαογραφικό Μουσείο κ.ά. Την Πέμπτη τραβήχτηκαν τα πλάνα στο παραδοσιακό τυπογραφείο της εφημερίδας "Νέος Ορίζων" με τον εκδότη κ. Ι. Κωστόγιαννη και στην πλατεία.

Παρασκευή τελευταία μέρα λήξης του εργαστηρίου συνεχίσαμε με κέφι και ζωντάνια, την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας μας, και παρακολουθήσαμε τη διαδικασία του μοντάζ.
Το ντοκιμαντέρ "Νέος Ορίζων" φωτίζει με αισιοδοξία τις καρδιές όλων μας.

Σας ευχαριστούμε για όλα!

H δ/ντρια του Γενικού Λυκείου
Δρ Σ. Κοτρέτσου"

Υλοποίηση του εργαστηρίου από το Νεανικό Πλάνο, στο πλαίσιο της δράσης "Μαθήματα κινηματογραφικής Εκπαίδευσης" το οποίο χρηματοδοτείται από το ΥΠΠΟΑ





Πηγή: neanikoplano.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top