29 Νοε 2019
0 σχόλια

Έρχονται πρόστιμα για τους «κάγκουρες των δρόμων»

Έρχονται πρόστιμα για τους «κάγκουρες των δρόμων»
Πρόστιμα σε συνεργεία αυτοκινήτων και δικύκλων


Αυτό αποκάλυψε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης στο περιθώριο επίκαιρης ερώτησης της Φωτεινής Πιπιλή για τη στάθμευση των δικύκλων.

Πρόστιμα σε συνεργεία αυτοκινήτων και δικύκλων που κάνουν παρεμβάσεις στους κινητήρες προκαλώντας θόρυβο, αλλά και αλλάζουν τα χιλιόμετρα εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών.

Αυτό αποκάλυψε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης στο περιθώριο επίκαιρης ερώτησης της Φωτεινής Πιπιλή για τη στάθμευση των δικύκλων.

Η βουλευτής της ΝΔ ζήτησε από τη κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τους «ελληναράδες και τους κάγκουρες» που κάνουν θόρυβο και ενοχλούν με τις κομμένες εξατμίσεις.

Παράλληλα η ίδια και με την ιδιότητα της βουλευτού της Α Αθηνών κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει τάξη στην αυθαίρετη στάθμευση των δικύκλων στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις.

«Ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα και υπάρχει ακόμα αυτή η κατάσταση. Στο Παρίσι, την Βαρκελώνη και την Μαδρίτη το ζήτημα έχει λυθεί εδώ και δεκαετίες» είπε και διευκρίνισε ότι δεν μιλά για τους ντελιβεράδες που βγάζουν το ψωμί τους, αλλά για εκείνους που καταλαμβάνουν πεζοδρόμια ακόμα και για να πιούν καφέ με αποτέλεσμα να σπάνε οι πλάκες και στη συνέχεια ο δήμος να στέλνει τον λογαριασμό στους δημότες. 

Ο υφυπουργός Μεταφορών ενημέρωσε ότι εντός διμήνου θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τους όρους για τη δημιουργία οργανωμένων χώρων στάθμευσης.

«Θα καθορίζονται όλες οι σχετικές λεπτομέρειες» ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης. Διευκρίνισε επίσης ότι το υπουργείο είναι σε συνεργασία και με το υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλά και με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών προκείμενου να μην χαθεί άλλο χρόνος, καθώς εκκρεμεί εδώ και 16 χρόνια η έκδοση υπουργικής απόφασης για τους σταθμούς στάθμευσης δικύκλων. Στόχος της κυβέρνησης είναι εξάλλου να μπουν και επενδυτές στην κατασκευή χώρων στάθμευσης.

Πηγή: thetoc.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top