30 Νοε 2019
0 σχόλια

''We have a dream, a BIG dream...'

''We have a dream, a BIG dream...'
Στο Νηπιαγωγείο Κατακόλου μίλησε η στρατιωτικός - συγγραφέας Άννα Κορτέση


Η στρατιωτικός - συγγραφέας Αννα Κορτέση βρέθηκε χθες  στο νηπιαγωγείο Κατακόλου όπου μέσο τηλεδιάσκεψης με τα συνεργαζόμενα σχολεία της χώρας, μίλησε για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην Ποιοτική μάθηση ενώ παρουσίασε το βραβευμένο παραμύθι της με τίτλο "Νίνα η Λεμονίτα".

Στη συνέχεια τα παιδιά έπαιξαν  παιχνίδια σχεδιασμού online με τα συνεργαζόμενα σχολεία, ζωγράφισαν τους ήρωες του παραμυθιού και γράψανε ποίημα για την Ποιοτική Εκπαίδευση.

Σκοπός ήταν να αντλήσουν τα παιδιά τρυφερά και θετικά μηνύματα για την αγάπη, την προσφορά, τον εθελοντισμό την αλληλεγγύη και το δικαίωμα όλων στην Ποιοτική μάθηση.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning: ''We have a dream, a BIG dream...'' .
(Ονειρευόμαστε έναν κόσμο χαρούμενο και βιώσιμο για όλους και θα παλέψουμε για να το κάνουμε πραγματικότητα).

Σκοπός του προγράμματος είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό  προσιτό σε όλους με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο και να ενώσουν οι μαθητές τις δυνάμεις τους για 17 εβδομάδες, με σκοπό όχι μόνο να κατανοήσουν αλλά και να ξεκινήσουν μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης της τοπικής και της ευρύτερης κοινωνίας που αφορά στους 17 Παγκόσμιους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης.

Να σημειωθεί ότι η κ. Κορτέση έχει διαθέσει όλα τα έσοδα από τα βιβλία της για φιλανθρωπικούς σκοπούς ενώ συγκεκριμένα το παραμύθι «Νίνα η λεμονίτα» διατίθεται με σκοπό την ενίσχυση του Κρίκκειου Ορφανοτροφείου.

Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top