21 Δεκ 2019
0 σχόλια

Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων: Μέριμνα για τους άπορους ενόψει των Χριστουγέννων

Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων: Μέριμνα για τους άπορους ενόψει των Χριστουγέννων
Ξεκινάει από την Δευτέρα η διανομή τροφίμων και άλλων ειδών


Τη δική του μέριμνα για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες για την εξασφάλιση του εορταστικού τραπεζιού, προετοιμάζει ο δήμος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων.

Ήδη μέσω των δομών του και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων  από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει διανομές διαφόρων ειδών  σε άπορους της περιοχής, οι οποίοι έχουν καταγραφεί κυρίως από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
 
Προς αυτή την κατεύθυνση έχει καταρτιστεί σχετικό πρόγραμμα, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δικαιούχοι  των ενισχύσεων από την πλευρά του δήμου.

Ωστόσο όπως εξήγησε στην «ΠΡΩΤΗ» ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Διον. Μπαλιούκος, μετά τη λειτουργία των δομών αλλά και τη χορήγηση των διαφόρων επιδομάτων,  διαρκώς περιορίζεται ο αριθμός των ανθρώπων που  βρίσκονται σε κατάσταση μεγάλης φτώχειας.

«Ο δήμος από τη Δευτέρα θα κάνει διανομές διαφόρων ειδών ουτοσώστε κανένα σπίτι να μη μείνει χωρίς το παραδοσιακό  χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

«Προσπαθώντας πάντα να ενεργοποιήσουμε και τον κοινωνικό περίγυρο κι εκεί μπαίνει συμπληρωματικά ο δήμος.

Πέρυσι που ήταν δυσκολότερη χρονιά, είχαμε μείωση απόρων   γύρω στα 30 νοικοκυριά.

Πιστεύω ότι και φέτος να έχει μειωθεί ο αριθμός αυτός εξαιτίας και  φυσικών αιτίων (θανάτων κλπ.) αλλά και λόγω του ότι υπάρχει και μία οικονομική ανάκαμψη, που την διαπιστώνουμε.

Άνθρωποι που μας ενοχλούσαν για ζητήματα φτώχειας, τώρα δεν το πράττουν. Μπορεί όμως να προκύψουν και απρόβλεπτα προβλήματα» δήλωσε ο κ. Μπαλιούκος.

Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top