28 Ιαν 2020
0 σχόλια

Πανηλειακή απεργία στις 25 Φεβρουαρίου για τον δρόμο Πάτρα-Πύργος

Πανηλειακή απεργία στις 25 Φεβρουαρίου για τον δρόμο Πάτρα-Πύργος
Φωτο odigos.gr
Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η 2η συνεδρίαση του Συμβουλίου Αιρετών της Ηλείας


με κύριο αίτημα την συνέχιση των εργολαβιών που εκτελούνται στο δρόμο Πάτρα – Πύργος αλλα και επιμέρους θέματα που αφορούν την Ηλεία όπως η δημιουργία Δομής στο Επιτάλιο καθώς και η κατάργηση των ΤΕΦΑΑ.

Τη διαδικασία άνοιξε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος ο οποίος τόνισε:

"Το έργο "Πάτρα - Πύργος", έτσι όπως παρουσιάστηκε τελευταία από το αρμόδιο υπουργείο έχει μια ασάφεια και στερείται χρονοδιαγράμματος.

Με απόφαση του κεντρικού κράτους δημιουργείται στην περιοχή μας hot spot, αλλά πρέπει να αποφύγουμε την αποθήκευση ψυχών σε δομές κλειστού τύπου.

Το άλλο θέμα είναι η δημιουργία πανεπιστημιακής σχολής στον τόπο μας.

Όσον αφορά το θέμα του Αυτοκινητόδρομου, ο κ. Αντωνακόπουλος είπε ότι στις 11 Νοεμβρίου 2019, στη μεγάλη εκείνη συγκέντρωση στο Πάρκο Ξυστρή, την ίδια εκείνη ημέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών και είχε τότε δηλώσει ο Υπουργός ότι σ' ένα μήνα θα συναντιόντουσαν και πάλι.

Όμως δεν τους ξανακάλεσε. Εμείς όμως είχαμε μεγάλη επιτυχία στη συγκέντρωση που κάναμε.

Πρόσφατα χάθηκαν άλλες δύο ζωές στο δρόμο του θανάτου.

Ο δρόμος που ακολουθείται για το έργο αυτό είναι ένας δρόμος αποτροπής και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα το αντιληφθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Πάντως αν χρειαστεί, μπορούμε να ξεσηκωθούμε."

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρώην Δήμαρχος Αμαλιάδας κ. Δημήτρης Κράλλης ο οποίος πρότεινε Γενική Απεργία στις 25 Φεβρουαρίου  τονίζοντας επίσης την κοινή επιδίωξη να συνεχιστεί ο δρόμος "Πάτρα - Πύργος" δίχως άλλη αναβολή. Έχουμε 5 εργολαβίες που έχουν συμβασιοποιηθεί και 3 σε αδράνεια.

Οι δύο μπορούσαν να συνεχίσουν με το να καλούσε ο αρμόδιος Υπουργός τις επόμενες εταιρείες μετά την έκπτωση του Καλογρίτσα, ενώ η τρίτη βρίσκεται στο ΣτΕ.

Λέμε ένα ΟΧΙ στις κλειστές δομές φιλοξενίας. Να λειτουργήσει το ΤΕΦΑΑ μέσα στο 2020 και να ενταχθεί στα μηχανογραφικά δελτία τον προσεχή Απρίλιο.

Να αγωνιστούμε για την δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου Ηλείας στην περιοχή Ανδραβίδας - Κυλλήνης, για την ύπαρξη υποδομών για τη Γεωπονική Σχολή Αμαλιάδας και την  Αυτονόμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδος.

Τοποθετήσεις έκαναν σχεδόν όλοι οι παρευρισκόμενοι οι οποίοι συντάχθηκαν στο ίδιο κλίμα για τη γενική απεργία.

Παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι Πύργου, Πηνειού, Ανδραβίδας - Κυλλήνης Τάκης Αντωνακόπουλος, Ανδρέας Μαρίνος, Γιάννης Λέντζας  οι πρώην Δήμαρχοι Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και Δημήτρης Κράλλης,

ο Αντιδήμαρχος  Αρχαίας Ολυμπίας Νίκος Μαρούντας , ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Ανδρίτσαινας -Κρεστένων  Τάκης Δημητρουλόπουλος,

ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, οι  Περιφερειακοί σύμβουλοι Πάνος Μπράμος και Μανώλης Αγιομυργιανάκης,

εκπρόσωποι πολλών συλλόγων - φορέων του Νομού, η ΕΛΜΕ Ηλείας, αντιπροσωπία μαθητών από τα Σχολεία που κάνουν κατάληψη λόγω μη κατασκευής του δρόμου Πάτρα-Πύργος, κ.α.

Η ολομέλεια Αιρετών Ηλείας εξέλεξε 11μελή Γραμματεία αποτελούμενοι από Δημάρχους ή εκπροσώπους των Δήμος, την ΕΛΜΕ και άλλους φορείς ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για συντονισμό κοινών απεργιακών κινητοποιήσεων με  Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά.

Πηγή: odigos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top