30 Ιαν 2020
0 σχόλια

Ζαχάρω: Π.Δ. για Κυπαρισσιακό και ανάδειξη του Καϊάφα

Ζαχάρω: Π.Δ. για Κυπαρισσιακό και ανάδειξη του Καϊάφα
Κυριάρχησαν στην κοπή της πίτας της Τοπικής Κοινότητας Ζαχάρως


Με πολιτικά μηνύματα που αφορούν το περιβόητο Προεδρικό Διάταγμα  για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου και τα έργα για την ανάδειξη του Καϊάφα, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Τοπική Κοινότητα Ζαχάρως.

Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος της κοινότητας Αντώνης Καραπαναγιώτης ευχόμενος στους συμπολίτες του μια καλή και δημιουργική νέα χρονιά .

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε  ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος , μέλη του δημοτικού συμβουλίου καθώς και οι Ηλείοι βουλευτές , Διονύσης Καλαματιανός από τον ΣΥΡΙΖΑ και Μιχάλης Κατρίνης από το ΚΙΝΑΛ.   

Κατά την διάρκεια της ανταλλαγής ευχών και της τοποθέτησης των δύο βουλευτών αλλά και των εκπροσώπων της δημοτικής Αρχής , επισημάνθηκαν για μια ακόμη φορά τα δύο «καυτά» ζητήματα που αφορούν τον δήμο Ζαχάρως.

Του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασίας του Κυπαρισσιακού Κόλπου , το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως «ταφόπλακα» από την τοπική κοινωνία και ανασταλτικός παράγοντας στην γενικότερη  προσπάθεια  ανάπτυξης της περιοχής. 

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση τόνισαν ότι είναι επιβεβλημένο να γίνει διόρθωση και αναθεώρηση σε πολλά στοιχεία του Προεδρικού Διατάγματος χωρίς  βεβαίως να επηρεάζεται η  προστασία του περιβάλλοντος.

Αναφορά έγινε και στο ζήτημα της ανάδειξης του Καϊάφα μέσω των  έργων τα οποία είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αξιοποιήσει την πανέμορφη περιοχή και να την βγάλει από το τέλμα της απαξίωσης πολλών δεκαετιών η οποία είχε αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top