24 Μαρ 2020
0 σχόλια

Ηλεία: Πρωτόγνωρες καταστάσεις από την απαγόρευση κυκλοφορίας!

Ηλεία: Πρωτόγνωρες καταστάσεις από την απαγόρευση κυκλοφορίας!
Ομαλά κύλησε χθες η πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου στον Πύργο και την υπόλοιπη Ηλεία


«Μουδιασμένα» αλλά  και με ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά τα υγειονομικά μέτρα καθώς  και την αστυνόμευση,  δέχτηκαν χθες οι κάτοικοι του Πύργου την απαγόρευση της κυκλοφορίας που επέβαλε η κυβέρνηση λόγω του κορωνοϊού.

Η πρωτόγνωρη για όλους αυτή κατάσταση, είχε σαν συνέπεια την κατακόρυφη μείωση της κίνησης στους δρόμους, κυρίως από τους πεζούς, ενώ όσον αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων, αυτή παρουσίασε αυξομειώσεις.

Από νωρίς το πρωί εξάλλου ήταν αισθητή η παρουσία της Αστυνομίας, με μπλόκα σε διάφορα σημεία εντός και εκτός της πόλης, έστω και αν τη χθεσινή πρώτη ημέρα υπήρξαν  απλές  συστάσεις  στους πολίτες.

Κινητικότητα παρουσίασαν μόνο τα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης και ειδικότερα αυτά με είδη τροφίμων (σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κατεψυγμένα, φούρνοι, κρεοπωλεία, μανάβικα κ.α.).
Απέραντη  ερημιά εξάλλου επικράτησε στην κεντρική πλατεία Πύργου, καθώς και στα υπόλοιπα σημεία του κέντρου της  πόλης, με εξαίρεση πολίτες που προσπάθησαν να εξυπηρετηθούν σε ΑΤΜ τραπεζών, αλλά και …γνώριμες φιγούρες  ατόμων, για τα οποία σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα από τους αρμόδιους φορείς.

Σε γενικές γραμμές πάντως δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα κατά τη χθεσινή ημέρα και όλοι ευελπιστούν ότι τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά και το επόμενο διάστημα που ισχύει η απαγόρευση  της κυκλοφορίας, για την προφύλαξη από τον κορωνοϊό.
Παναγιώτης Μάνδαλος
(Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας)
«Κατά 95% οι πολίτες ξεκίνησαν να τηρούν τα μέτρα. Είναι επιτακτική ανάγκη οι πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και να μείνουν σπίτια τους.

Σήμερα η Αστυνομία προχώρα μόνο σε συστάσεις και από αύριο (σ.σ. σήμερα) θα ξεκινήσει η επιβολή προστίμων».

Πηγή: protinews.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top