31 Μαρ 2020
0 σχόλια

Κορονοϊός: Στο ακέραιο η καταβολή του δώρου Πάσχα

Κορονοϊός: Στο ακέραιο η καταβολή του δώρου Πάσχα
Τι ισχύει για όσους δεν έχουν ενταχθεί στα μέτρα (vid)


Το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί σε όλους τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα στο σύνολό του, με συμμετοχή του κράτους για τις επιχειρήσεις που είναι σε αναστολή λειτουργίας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του οικονομικού επιτελείου.

Ταυτόχρονα 108.000 εργαζόμενοι στην Υγεία και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Τμήμα του δώρου Πάσχα που δεν θα καταβληθεί από τους εργοδότες, θα δοθεί στους εργαζομένους από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του από όσους εργοδότες δεν έχουν ενταχθεί στις έκτακτες ρυθμίσεις.

Επίσης ανακοίνωσε την επέκταση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ σε 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενους, που αποτελούν το 81% του συνόλου των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε.

«Η κυβέρνηση κατανέμει με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης το οικονομικό βάρος της υγειονομικής κρίσης με μεγαλύτερη συμμετοχή και συμβολή του κράτους.

Με σεβασμό στις τεράστιες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία χρόνια.

Για αυτό και εφαρμόζονται πολιτικές με στόχο να κρατηθεί η οικονομία όρθια και ζωντανή, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, την μετά-κορονοϊό εποχή» είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Δείτε το βίντεο στο: reader.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top