19 Απρ 2020
0 σχόλια

Νέα Φιγαλεία: Με κατάνυξη και για πρώτη φορά κεκλεισμένων των θυρών το ‘’Χριστός Ανέστη’’ (vid)

Νέα Φιγαλεία: Με κατάνυξη και για πρώτη φορά κεκλεισμένων των θυρών το ‘’Χριστός Ανέστη’’ (vid)
Δείτε τη στιγμή του ‘’Χριστός Ανέστη’’ στην Εκκλησία της Παναγίας (ΒΙΝΤΕΟ)


Το Άγιο Φώς για μια ακόμα χρονιά στη πόλη.

Χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες σε 10 εκκλησίες

Με το απαραίτητο εκκλησιαστικό προσωπικό, κεκλεισμένων των θυρών, τελέσθηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία του Πάσχα τον Ιερό Ναό Υπαπαντής Κυρίου Νέας Φιγαλείας το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου. Η Ακολουθία ξεκίνησε στις 23:00 σύμφωνα με το πρόγραμμα ενώ στις 00:00 ακούστηκε μόνο εντός του Ναού το ‘’Χριστός Ανέστη’’.

Την ίδια ώρα ξεκίνησαν να ηχούν χαρμόσυνα και πανηγυρικά οι καμπάνες του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου ενώ σε ταυτόχρονη δράση ηχούσαν όλες οι καμπάνες από πολλές εκκλησίες της πόλης ώστε να ακουστεί το μήνυμα της Ανάστασης σε κάθε γειτονιά σε κάθε σπίτι.

Για μια ακόμα φορά το Άγιο Φώς φώτισε τον Ιερό Ναό αλλά φέτος άδειο από κόσμο αφού αυτό, φυλάσσεται από πέρσι σε οικίες της πόλης.

Έτσι αποδόθηκε και φέτος στην εκκλησία για την Ανάσταση.

Έξω από την εκκλησία αλλά και σε διάφορα σημεία της πόλης έπεσαν πυροτεχνήματα φωτίζοντας τον ουρανό, αλλά και κροτίδες με το έθιμο να συνεχίζεται, δηλαδή τον έντονο ήχο και βροντή κατά την Ανάσταση του Κυρίου, ωστόσο δεν είχε τη διάρκεια άλλων ετών και πολύ σύντομα ολοκληρώθηκε.

Οι κάτοικοι της περιοχής με αίσθημα ευθύνης παρέμειναν στα σπίτια τους τηρώντας τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και της Ιεράς Συνόδου.

Ευχή όλων το 2021 να εορταστεί η Ανάσταση του Κυρίου όπως επιβάλλει η θρησκεία και τα έθιμα.

Θάνος Χουλιάρας-#ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top