22 Μαΐ 2020
0 σχόλια

Αύξηση των μποστανιών λόγω του κορωνοϊού στην Ηλεία: Όλα τα χει ο μπαξές…


Μεγάλες εκτάσεις χρησιμοποιούνται για οικιακές καλλιέργειες που φέτος θα καλύψουν μεγαλύτερες ανάγκες!

Κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζουν φέτος τα μποστάνια στην Ηλεία, γεγονός που σε μεγάλο ποσοστό οφείλεται  στην αβεβαιότητα που υπάρχει εξαιτίας και των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό!

Ήδη η οικονομική κρίση είχε χτυπήσει την τελευταία δεκαετία τα περισσότερα νοικοκυριά στο Νομό, που αναγκαστικά αναζητούσαν και άλλα βιοποριστικά μέσα για την επιβίωση των μελών τους, αλλά τα πράγματα να δείχνουν να χειροτερεύουν μετά την εμφάνιση της πανδημίας και  τη διακοπή  των περισσότερων επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

Στις περισσότερες περιοχές του Νομού, ακόμα και στις …παρυφές των μεγαλύτερων πόλεων,  πολλοί κάτοικοι φροντίζουν να φυτεύουν διάφορα είδη πρώτης ανάγκης, αυτή τη φορά όμως όχι μόνο για την κάλυψη των αναγκών τους,  αλλά και συγγενικών τους  προσώπων που διαμένουν στην Αθήνα ή σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Τη δική του «απάντηση» στην κρίση εξακολουθεί να δίνει ο Α. Βαρώτσος στο Φλόκα, ο οποίος με λιγότερα έξοδα , αλλά πολύ προσωπική εργασία φέτος έφτιαξε έναν ακόμα μεγαλύτερο μπαξέ,  που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από επαγγελματίες του είδους.

Ο ίδιος δεν χρησιμοποιεί  καθόλου  λιπάσματα  ή  άλλα φυτοφάρμακα  παρά μόνο κοπριά,  που βοηθάει τα φυτά να αναπτυχθούν με φυσικό τρόπο.

«Η εποχή που διανύουμε  είναι ακόμα πιο  δύσκολη λόγω του κορωνοϊού και η δημιουργία του μποστανιού προσφέρει λύση στην εξασφάλιση προϊόντων που αυτή την περίοδο έχουν μεγάλη ζήτηση. 

Συγχρόνως όμως, επειδή τα κηπευτικά σε λίγο καιρό θα είναι άφθονα , μπορούμε να βοηθήσουμε και συνανθρώπους μας  που πραγματικά έχουν ανάγκη» δήλωσε ο κάτοχος του μπαξέ.

Όλα τα είδη

Ντομάτες διαφόρων ειδών , πιπεριές όλων των χρωμάτων, αγγούρια, κολοκύθια, μπάμιες, φασολάκια σε όλες τις ποικιλίες, πατάτες, κρεμμύδια, παντζάρια, μελιτζάνες και ότι κηπευτικό θέλει κανείς καλλιεργούνται σε μποστάνια που πλέον καλύπτουν ολόκληρες εκτάσεις.

Ανάλογη εικόνα παρατηρείται εξάλλου και στο περιβόλι που φύτευσε και ο Χ. Μήλιος στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αρχ. Ολυμπίας, ενώ στην αρχή της δημιουργίας του μποστανιού βρίσκεται και η οικογένεια του Δημ. Λαμπρόπουλου στην επ. Ολυμπίας.

 «Σκοπός μας είναι μετά την κάλυψη των οικογενειακών αναγκών , να βοηθήσουμε και κοντινούς ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουμε ότι  αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα και πως έστω και τα κηπευτικά θα τους δώσουν μια μικρή ανακούφιση» υπογράμμισε ο  κ. Μήλιος.

Να σημειωθεί ότι πολλοί κάτοικοι έχουν  επεκτείνει τη δραστηριότητά τους και σε διάφορα οικόσιτα ζώα, αντιμετωπίζοντας έτσι την οικονομική κρίση διαρκείας με γνήσια όσο και παραδοσιακά προϊόντα…




Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top