10 Αυγ 2020
0 σχόλια

Τραγωδία δίχως τέλος στην Εύβοια με 7 νεκρούς – Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο

Τόνοι λάσπης και περίπου 2.500 κατεστραμμένα σπίτια - Όλο το χρονικό

Επτά είναι τα θύματα της φονικής θεομηνίας που έπληξε τα ξημερώματα της Κυριακής την Εύβοια, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή Μπούρτζι, αφού υπάρχει ένας αγνοούμενος.

Συγκεκριμένα, νεκροί βρέθηκαν ένα βρέφος 8 μηνών και δύο ενήλικες στην περιοχή Πολιτικά, δύο ακόμη στο Μπούρτζι Ευβοίας και ακόμη δυο πολίτες στην περιοχή Αμφιθέα.

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για δύο αγνοούμενους, βρέθηκε ζωντανή και διασώθηκε με ελικόπτερο η μία εκ των δύο. 

Η γυναίκα, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, παρασύρθηκε από το ρεύμα του νερού, καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σπίτι της στο Μπούρτζι, αλλά οι διασώστες την εντόπισαν προς την θάλασσα και την απομάκρυναν με ελικόπτερο.

Κορυφώνεται η αγωνία για τον άλλο αγνοούμενο στην ίδια περιοχή.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τους νεκρούς στην Εύβοια

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, αναφορικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 09 Αυγούστου 2020 στην Κεντρική Εύβοια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 664 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 97 παροχές βοηθείας για απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημεία από οχήματα και οικίες και συγκεκριμένα:

το Π.Σ. έχει πραγματοποιήσει 82 απομακρύνσεις ατόμων εκ των οποίων: 54 απομακρύνσεις με επίγεια μέσα και 28 ακόμη με 1 Ε/Π SAR και

το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έχει πραγματοποιήσει 15 απομακρύνσεις ατόμων με 2 Ε/Π SAR.

Χωρίς τις αισθήσεις τους μεταφέρθηκαν επτά (7) άτομα και συγκεκριμένα:

ένα (1) βρέφος και δύο (2) ενήλικες από την περιοχή Πολιτικά

δύο (2) ακόμη ενήλικες από την περιοχή Μπούρτζι καθώς και

δύο (2) ακόμη από την περιοχή Αμφιθέα

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση ενός (1) αγνοούμενου ατόμου στην περιοχή Μπούρτζι.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Βιβλική καταστροφή στην Εύβοια – Τόνοι λάσπης και περίπου 2.500 κατεστραμμένα σπίτια

Στην Εύβοια σημειώθηκε «βιβλική καταστροφή». Τόνοι λάσπης και φερτών υλικών πλημμύρισαν ρέματα και ποτάμια και παρέσυραν ό,τι βρήκαν στο διάβα τους -σπίτια, ζώα, καλλιέργειες, περιουσίες ολόκληρες, αλλά πρωτίστως, επτά ανθρώπινες ζωές, μεταξύ των οποίων και ενός βρέφους, μόλις οκτώ μηνών.

Η περιοχή που επλήγη περισσότερο ήταν τα Πολιτικά, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε Λήλαντα, Βασιλικό, Ψαχνά.


 

Διαβάστε περισσότερα στο: newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top