29 Αυγ 2020
0 σχόλια

879 υποψήφιοι από την Ηλεία πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια

Σημαντικές επιτυχίες από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ όλου του Νομού

Τέλος στην αγωνία των 1121 υποψηφίων από την Ηλεία δόθηκε χθες το πρωί καθώς το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής των υποψηφίων στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Τα αποτελέσματα έφτασαν στο Νομό Ηλείας με «ρυθμούς χελώνας» καθώς το σύστημα του υπουργείου καθυστερούσε σημαντικά την μετάδοση των αποτελεσμάτων ενώ ακόμα και η διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ όπου οι υποψήφιοι είχαν την δυνατότητα να δουν σε ποια σχολή εισάγονται για αρκετή ώρα ήταν «εκτός λειτουργίας».

Το 78,41% των υποψηφίων της Ηλείας, δηλαδή 879 υποψήφιοι έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν καθώς πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποιο τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Ειδικότερα 775 είναι οι επιτυχόντες που προέρχονται από τα Γενικά Λύκεια της Ηλείας και πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο, ενώ 104 υποψήφιοι των ΕΠΑΛ μπορούν κι εκείνοι να χαμογελούν καθώς ειδικά φέτος οι βαθμολογικές επιδώσεις τους ήταν ιδιαίτερα καλές έως και άριστες. 

Στα ΓΕΛ

Όσο αφορά τα Λύκεια της Ηλείας με τις περισσότερες επιτυχίες, για μία ακόμα φορά φαίνεται ότι ξεχωρίζουν εκείνα των πόλεων Πύργου και Αμαλιάδας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως άλλα λύκεια της Περιφέρειας δεν σημείωσαν σημαντικές επιτυχίες. 

Ειδικότερα από το 4ο ΓΕΛ Πύργου την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια πέτυχαν 76 μαθητές ενώ από το 2ο ΓΕΛ πύργου 75 υποψήφιοι, ακολουθεί το 1ο ΓΕΛ Πύργου με 70 επιτυχόντες και το 3ο ΓΕΛ με 53 επιτυχόντες σε Πανεπιστημιακές σχολές.

Το «ρεκόρ» ωστόσο με τους περισσότερους επιτυχόντες για το 2020 κατέχει το 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας όπου 84 υποψήφιοι κατάφεραν να εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο, ενώ στο 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας 61 υποψήφιοι πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από τα περιφερειακά σχολεία, φέτος φαίνεται ότι ξεχώρισαν το ΓΕΛ Ανδραβίδας με 56 επιτυχόντες, των Λεχαινών με 42 ενώ τα ΓΕΛ Ζαχάρως και Βάρδας είχαν από 33 επιτυχόντες έκαστος.

Στα ΕΠΑΛ

Σημαντικές επιτυχίες σημειώθηκαν και στα ΕΠΑΛ. Ειδικότερα 40 χαμόγελα επιτυχίας προήλθαν από το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας που για μία ακόμα χρονιά «σπάει» το ρεκόρ των υποψηφίων στην Ηλεία, ενώ οκτώ λιγότερες (σ.σ. 32 επιτυχόντες) πέτυχε το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου. Ακολούθησε το ΕΠΑΛ Κρεστένων με 11 επιτυχόντες, το ΕΠΑΛ Λεχαινών με  9 επιτυχόντες, ενώ από έξι επιτυχόντες είχαν το 1ο ΕΠΑΛ Πύργου και το 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας.


Σύνταξη - Επιμέλεια: Άννα Αγγελίδου

Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top