5 Αυγ 2020
0 σχόλια

Ο ΑΓΑΘΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΔΟΝΑ!!! ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΠΟΧΗ!!!


Γράφει η Τριανταφυλλιά Νιάρχου

Η επιτυχία μιας εκδήλωσης και η ικανοποίηση του κοινού  φαίνεται από το παρατεταμένο χειροκρότημα. 

Κάτι τέτοιο έγινε όταν στις 21 Ιουλίου 2013 και κάτω από το λαμπερό φως της πανσέληνου η φωνή του Ρεμπέτη Αγάθωνα ταξίδεψε την Καλίδονα, και όλους όσους παραβρέθηκαν, σε ρεμπέτικους ρυθμούς για 4 συνεχής ώρες μαζί με άλλους εκλεκτούς καλλιτέχνες. 

Σύμμαχό του είχε την καταπληκτική δροσιά, το θρόισμα των φύλων του γέρικου πλάτανου, τη ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα που επικρατούσε.

Ο Αγάθωνας, αυτός ο καλλιτέχνης, που με τη δικιά του κουλτούρα, συμμετείχε στη γιουροβίζιον και έφερε την Ελλάδα  μας σε καλή θέση, ναι ήρθε και στην Καλίδονα!!

Πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή της Ηλείας καθηλώθηκε απολαμβάνοντας τραγούδια συνθέτων που έχουν αφήσει ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο. 

Τραγούδια διαχρονικά, ποιοτικά που θα συνεχίζουν για πολλούς αιώνες να σηκώνουν πολιτιστικά πολύ ψηλά την Ελλάδα μας. Ειδικό αφιέρωμα έγινε στον μεγάλο Βασίλη Τσιτσάνη.!

Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, που έγινε γνωστός μόνο με το μικρό του όνομα, γεννήθηκε στον Ευαγγελισμό του Λαγκαδά από γονείς Μικρασιάτες πρόσφυγες, το 1955. 

Τα πρώτα του μουσικά ακούσματα προέρχονταν από τον κοινωνικό του περίγυρο και ήταν έντονα διαποτισμένα από τις μελωδίες της Μικράς Ασίας.

Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης ήταν αφοσιωμένος στο ρεμπέτικο και δημοτικό τραγούδι. Τα υπηρέτησε από το 1973, αρνούμενος πεισματικά να μετακινηθεί σε άλλα δημοφιλέστερα είδη.

Όλα αυτά μας ήρθαν στη μνήμη μας με το άκουσμα του θανάτου του. 

Ας θεωρηθεί ένα μικρό μνημόσυνο στη μνήμη του από εμάς που τίμησε το χωριό μας με την ανεπανάληπτη παρουσία του.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top