8 Αυγ 2020
0 σχόλια

Ηλεία: Σε ομογενείς γιατρούς και νοσηλευτές είναι αφιερωμένη η γιορτή αποδήμων στα Μακρίσια!

Στις 9 Αυγούστου στο ξωκλήσι του Αϊ Γιάννη στα Μακρίσια

Με τραγούδια αφιερωμένα στους ομογενείς γιατρούς και τους νοσηλευτές που έδωσαν και δίνουν σκληρή μάχη με τον Κορωνοϊό, μένοντας στην πρώτη γραμμή με σθένος και ανθρωπιά, θα πραγματοποιηθεί η φετινή εκδήλωση που θα γίνει στο ξωκλήσι του Αϊ Γιάννη στα Μακρίσια στις 9 Αυγούστου. 

Όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού – Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης και ο Ηλείος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Γιορτής του Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Τζουανόπουλος, η εκδήλωση πρόκειται να υλοποιηθεί με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. 

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμώντας τον μεγάλο μας καλλιτέχνη και συμπατριώτη μας Γιάννη Τζουανόπουλο δηλώνει παρόν στην εκδήλωση θεσμό που έχει καθιερώσει στο ξωκλήσι των Μακρισίων στον Αγ. Γιάννη

Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από ένα τέτοιο πολιτιστικό αποτύπωμα. 

Είναι μέσα στις δεσμεύσεις μας αλλά είναι και επιθυμία του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη να πραγματοποιούμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. 

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος έχει δώσει δείγματα γραφής. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα του και δίπλα σε κάθε εκδήλωση που προάγει τον πολιτισμό. 

Εκδηλώσεις που έχει ανάγκη όσο ποτέ ο τόπος, για να τονωθεί η τοπική οικονομία, αλλά και για να υπάρξει ανάταση στην ψυχολογία των πολιτών μας και να δοθεί κίνητρο σε Έλληνες αλλά και σε ξένους επισκέπτες να βρεθούν στην περιοχή και να απολαύσουν μία υπέροχη βραδιά. 

Είναι προς τιμή του Γιάννη Τζουανόπουλου ότι η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στους Έλληνες γιατρούς και νοσηλευτές που κράτησαν την Ελλάδα στα δύσκολα και στα δύσκολα που έρχονται θα είναι πάλι παρόντες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοροβέσης. 

Από την πλευρά του ο κ. Τζουανόπουλος τόνισε ότι

«Είμαστε λίγο πριν τα 30 χρόνια, όμως λόγω του ιού φέτος δεν θα μπορέσουν να γίνουν οι εκδηλώσεις που να θυμίζουν τις κορυφαίες εκδηλώσεις που έχουν γίνει στον Αγ. Γιάννη. 

Η γιορτή του απόδημου Ελληνισμού, είναι η κορυφαία για την Ελλάδα αλλά και με παγκόσμια προβολή καθώς έως τώρα έχουμε δέκα (10) διακρίσεις από χώρες μεγάλες, όπως η Ρωσία, ο Καναδάς, η Αμερική, η Γερμανία, η Αυστραλία. 

Πρέπει να κρατήσουμε την γιορτή και μετά από εμένα…». Όπως σημείωσε ο Γ. Τζουανόπουλος από τη γιορτή του απόδημου Ελληνισμού έχουν περάσει κορυφαία ονόματα καλλιτεχνών, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, η Ειρήνη Παπά, η Ελένη Καζαντζάκη, ο Μιχάλης Κακογιάννης, ο Ιάκωβος Καμπανέλης (συγγραφέας), ο Κώστας Γαβράς (σκηνοθέτης), ο Δημήτρης Μυταράς, ο Αλέκος Φασιανός, κ.α. 

«Φέτος η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, γιατί εκείνοι κράτησαν την Ελλάδα όρθια και είναι σήμερα παράδειγμα προς μίμηση, όπως βέβαια και οι Έλληνες απόδημοι γιατροί που ορισμένοι εξ αυτών έδωσαν και την ζωή τους σε χώρες όπως στην Αυστραλία στην Νέα Υόρκη και οφείλουμε να τους τιμήσουμε» ανέφερε ο κ. Τζουανόπουλος συμπληρώνοντας παράλληλα ότι «Θα έχουμε ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά 

Σμυρνέικα τραγούδια και λαϊκά που είναι αφιερωμένα στους γιατρούς ή που αναφέρονται σε αυτούς. 

Θα ερμηνεύσουν η Μαρία Σουλτάτου, Μαρία Γράμψα, το συγκρότημα 9 ΝΟΜΑ με την Ειρήνη Χαρίδου και το Γιάννη Στάθη ενώ μαζί μας θα είναι και ο Γιάννης Αδαμόπουλος… 

Ενώ ο Πασχάλης Αρβανιτίδης θα μας χαρίσει το χαμόγελο που τόσο έχουμε ανάγκη».
Γιορτή απόδημου Ελληνισμού - Προμηθευτείτε τις απαραίτητες δωρεάν προσκλήσεις εισόδου από το Επαρχείον Cafe στον Πύργο, το βιβλιοπωλείο "Βιβλιογραμμή"- Φιορέτου Σοφία στην Ζαχάρω , την Κλεψίδρα All Day Bar στην Κρέστενα και Cozy Cafe στα Μακρίσια.

Με πληροφορίες απο Μακρίσια Ολυμπίας - facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top