22 Σεπ 2020
0 σχόλια

Ηλεία: Η ''Δρακόλιμνη'' της Ζούρτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε υψόμετρο 900 έως 1100 μέτρα υπάρχει μια πεδιάδα την οποία οι ντόπιοι την ονομάζουν ‘’Κάμπο της Μηλιάς’’

Είναι πολύ όμορφο σε ένα ορεινό ξερό τοπίο η φύση και τα έργα της να σε μαγεύουν

Αν αναρωτιέστε το γιατί και πως δείτε το υπέροχο αυτό βίντεο

Μπορεί να διαφέρει κατά πολύ από τις κλασσικές δρακόλιμνες της Ηπείρου αλλά κανείς μπορεί να καταγράψει πολλά κοινά σημεία με αυτές, όπως το τοπίο, το υψόμετρο κ.α

Περίπου 4 χιλιόμετρα από τη κωμόπολη της Νέας Φιγαλείας (Ζούρτσα) και σε υψόμετρο 900 έως 1100 μέτρων στα όρια Δήμου Φιγαλείας & Δήμου Αλιφείρας στην Επαρχία Ολυμπίας του Νομού Ηλείας, ανάμεσα στις ‘’οροσειρές’’ της Μίνθης, υπάρχει μια πεδιάδα την οποία οι ντόπιοι ονομάζουν ‘’Κάμπο της Μηλιάς’’.

Εκεί, ένας τόπος με υπόγεια νερά βοηθάει εδώ και εκατοντάδες χρόνια τους κατοίκους κυρίως της Νέας Φιγαλείας αλλά και όμορων οικισμών να σπέρνουν ξερικό καλαμπόκι, βρώμη, σιτάρι, ρεβύθια, φασόλια κ.α με σκοπό να ταΐζουν τα κοπάδια τους αλλά και να αποθηκεύουν τροφή οι ίδιοι.

Μια έκταση ξερική περίπου 255.000 m² που από το Μαίο έως τον Οκτώβριο θυμίζει απλά μια πεδιάδα όπου βόσκουν εκατοντάδες αμνοερίφια κτηνοτρόφων της περιοχής.

Η εικόνα αυτή αλλάζει άρδην από τον Οκτώβριο έως και τον επόμενο Μάιο αφού η πεδιάδα μετατρέπεται σε μια μεγάλη απέραντη θα λέγαμε, φυσική λίμνη, τοπίο που μοιάζει υπέροχο ανάμεσα σε βουνά και οροσειρές.

Η Πρόσφατη Κακοκαιρία ’’ΙΑΝΟΣ’’ κατάφερε να γεμίσει μεγάλη έκταση της πεδιάδας και να την μετατρέψει σε λίμνη προσφέροντας απίστευτες εικόνες σε όσους την επισκέπτονται.

Μερικές από αυτές έρχονται για πρώτη φορά σε δημόσια θέα και θα απολαύσετε στο παρακάτω βίντεο του #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24 το οποίο τραβήχτηκε στις 19.09.2020



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top