14 Δεκ 2020
0 σχόλια

Παρουσίαση Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Μία από τις σημαντικότερες, ιστορικότερες και πλουσιότερες βιβλιοθήκες της χώρας


Στην ιστορική Ανδρίτσαινα, σε ένα πανέμορφο ορεινό και δεντρόφυτο τοπίο, διαφυλάσσεται ένας πνευματικός και ιστορικός θησαυρός, αμύθητης αξίας. 

Πρόκειται για τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας ή αλλιώς «Νικολοπούλειο», όπως επικράτησε να ονομάζεται, από το όνομα του πρώτου δωρητή της. 

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες, ιστορικότερες και πλουσιότερες βιβλιοθήκες της χώρας. 

Διαμάντια της Παγκόσμιας Εκδοτικής και της Τυπογραφίας, ανυπολόγιστης αντικειμενικής, ιστορικής και πνευματικής αξίας, κοσμούν τις προθήκες της βιβλιοθήκης

Η παρουσία ενός τέτοιου κοσμήματος, σε έναν ορεινό και σχετικά απομονωμένο τόπο, χαρίζει αίγλη και ιδιαίτερη υπερηφάνεια στην Ανδρίτσαινα και την καθιστά, δικαίως, πνευματική πολίχνη της περιοχής.

Η ίδρυση και η εξέλιξή της, είναι γεγονότα άρρηκτα συνδεδεμένα με το σπουδαίο δωρητής της, Κωνσταντίνο – Αγαθόφρωνα Νικολόπουλο, μια άκρως ενδιαφέρουσα και ιδιαζούσης σημασίας ιστορική φυσιογνωμία, τα έργα και ο βίος του οποίου δεν είναι, δυστυχώς, ευρύτερα γνωστά

Άνθρωπος με έντονο ενδιαφέρον για τα πράγματα του καιρού του, έζησε σε μια μεταβατική περίοδο, μεστή ιδεολογικών και πολιτικών ζυμώσεων που οδήγησαν σε καθοριστικές κοινωνικοπολιτικές αλλαγές. 

Κατάφερε υπό την επήρεια των ζυμώσεων και ανακατατάξεων επίτευγμα σπουδαίο για τα ανθρώπινα μέτρα, να αφήσει το δικό του ευδιάκριτο χνάρι στην εποχή του και στον τόπο του με το έργο του και τις επιλογές του.


Με πληροφορίες απο τα: iliakanea.gr


Η ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης εδώ: andritsainalibrary.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top