27 Δεκ 2020
0 σχόλια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ “ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΙΛΑΕΤΗΣ”: Παρουσίασε τις δράσεις και τους στόχους του στο ΙΟΝΙΑΝ TV (βίντεο)

 

*Θεόδωρος Λάμπρος:

Προσπαθούμε με την σειρά μας να βάλουμε ένα λιθαράκι

στην ανάδειξη και προβολή της τοπικής ιστορίας του 1821

*Φώτης Βερβίτας:

Είμαστε όλοι μια γροθιά στο Σύλλογο

και έχουμε να κάνουμε πολλά στο μέλλον

Τους στόχους και τις δράσεις του για το μέλλον είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει χθες το βράδυ από την συχνότητα του φιλόξενου καναλιού ΙΟΝΙΑΝ ΤV ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης”.

Στην εκπομπή “ΠΕΡΙ ΗΛΕΙΑΣ” του καλού φίλου και Δημοσιογράφου Περικλή Πατσούρη ο Δημιουργός του Συλλόγου Θεόδωρος Λάμπρος και ο Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος οπλισμού και φορεσιάς Φώτης Βερβίτας αναφέρθηκαν στην δημιουργία του Συλλόγου, στις δράσεις του τους οκτώ περίπου μήνες λειτουργίας του, αλλά και στους μελλοντικούς στόχους.

Όπως ανέφεραν στόχος του Συλλόγου αλλά και των ίδιων είναι η ανάδειξη και προβολή της τοπικής ιστορίας του 1821 στην Ηλεία αλλά και γενικότερα.

Μιλώντας στον Περικλή Πατσούρη, ο Θεόδωρος Λάμπρος ανέφερε μεταξύ άλλων οτι “παρόλο που το εγχείρημα ήταν δύσκολο στο να δημιουργήσουμε τον Σύλλογο, εντούτοις τα καταφέραμε και προχωράμε με σταθερά βήματα στην επίτευξη των στόχων μας. 

Θέλουμε με την σειρά μας να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι ώστε να αναδείξουμε και να προβάλουμε την τοπική ιστορία του 1821 στην Ηλεία και όχι μόνο ώστε οι Ηλείοι να αγαπήσουν την ιστορία και να αρχίσουν να την μαθαίνουν”.


Με την σειρά του ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φώτης Βερβίτας αναφέρθηκε στις δράσεις του Συλλόγου, στον οπλισμό και την φορεσιά των αγωνιστών του 1821 τονίζοντας μεταξύ άλλων οτι “όλοι στον Σύλλογο είμαστε μια γροθιά και έχουμε πολλά να κάνουμε στο μέλλον αφού υπάρχει όρεξη και αγάπη τόσο από το Δ.Σ. μας όσο και από τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου ώστε να κάνουμε δράσεις και εκδηλώσεις για το 1821 που τόσο πολύ αγαπάμε.

Ο οικοδεσπότης της εκπομπής Περικλής Πατσούρης έκανε στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ερωτήσεις γύρω από τον Σύλλογο, το 1821 και γενικότερα την ιστορία του τόπου τονίζοντας οτι τέτοιες προσπάθειες πρέπει να αναδεικνύονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να προβάλλονται και να έχουν και την ανάλογη βοήθεια από τους τοπικούς φορείς και την Πολιτεία.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ “ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΙΛΑΕΤΗΣ” 

ΣΤΟ ΙΟΝΙΑΝ TV ΕΔΩ:



Πηγή: skalistiri.news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top