30 Ιαν 2021
0 σχόλια

Η «ΠΡΩΤΗ» «ζωντανεύει την Ελληνική Επανάσταση του 1821

 

Γράφει ο Θεόδωρος Λάμπρος

(Ιστορικός – Διαχειριστής του Ιστορικού πόρταλ

«Το skalistiri.news ζωντανεύει το 1821» και

Δημιουργός του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης»

skalistirinews@gmail.com)

Το 2021 είναι ένα έτος ορόσημο για την χώρα μας αφού πρόκειται να εορτάσουμε μέσα σε μια ομολογουμένως δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού τα 200 χρόνια από την Ελληνική μας Επανάσταση.

 

 

Μια Επανάσταση που συγκλόνισε την Ευρώπη αφού οι μοναρχικές αυλές της εποχής εκείνης ήταν κατά των Επαναστατικών κινημάτων, εξεγέρσεων και Επαναστάσεων γενικότερα.

Παρόλα αυτά η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού μετά από τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς, δυνάστευσης και καταπίεσης πήρε τα όπλα και ξεσηκώθηκε εναντίον μιας κραταιάς Αυτοκρατορίας – της Οθωμανικής με αποτέλεσμα μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια αιματηρών συγκρούσεων στα πεδία των μαχών να αποκτήσει την ανεξαρτησία του.

Η εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ» σε συνεργασία με το ιστορικό πόρταλ «Το skalistiri.news ζωντανεύει το 1821» θα παρουσιάζει κάθε Δευτέρα κείμενα, γνωστές και άγνωστες πτυχές για τον αγώνα της ανεξαρτησίας, τους πρωταγωνιστές αλλά και τους αφανείς ήρωες που πολέμησαν και έδωσαν την ζωή τους για να μπορούμε όλοι εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε τα αγαθά της Ελευθερίας.

Σκοπός της εν λόγω ειδικής έκδοσης στην «ΠΡΩΤΗ» είναι να «φωτίσουμε» το 1821 ώστε ο κόσμος και ειδικά οι Ηλείοι να το αγαπήσουν και να το κάνουν μέρος της Εθνικής τους συνείδησης, ειδικά σήμερα που τα εθνικά θέματα της χώρας μας διάγουν μεγάλη κρίση και η απαξίωση της Ελληνικής μας ιστορίας συνεχίζεται με τους αποδομητές της να αυξάνονται – ειδικά στο κομμάτι που αφορά την Ελληνική Επανάσταση. 

Πιστεύουμε ότι με την εν λόγω ειδική έκδοση θα βάλουμε το μικρό μας λιθαράκι στην ανάδειξη και προβολή του 1821.

Θεόδωρος Λάμπρος

Ιστορικός – Διαχειριστής του Ιστορικού πόρταλ

«Το skalistiri.news ζωντανεύει το 1821» 

και Δημιουργός του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top