24 Ιαν 2021
0 σχόλια

Κορωνοϊός-μέτρα: Τι ισχύει από Δευτέρα

 

Μικρές αλλά υπαρκτές οι αλλαγές στην καθημερινότητα από την Δευτέρα.

  

Υπενθυμίζεται, δε, ότι από την επόμενη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επιστρέφουν οι μαθητές των σχολείων στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Τα μέτρα στο lockdown παρατείνονται για ακόμη μία εβδομάδα. Δηλαδή, και για την επόμενη εβδομάδα:

Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από Νομό Σε Νομό  

– Ισχύουν κανονικά για μετακίνηση τα sms στο 13033 και οι έντυπες δηλώσεις 

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί – με τις εξαιρέσεις που έχουν προβλεφθεί.

Αυτό που αλλάζει στη μετακίνηση εκτός νομού είναι ότι δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους, να μετακινηθούν εντός 72 ωρών προκειμένου να αδειάσουν και ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες, εφόσον το επιθυμούν. 

Θα πρέπει να έχουν απαραιτήτως ως αποδεικτικό τη λήξη του μισθωτηρίου από το Taxisnet, αλλιώς κινδυνεύουν με πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων στο lockdown.

Το κυνήγι και το ψάρεμα επιτρέπεται μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου,Ξάνθης.

Όσον αφορά στα ταξί, επιτρέπονται πλέον 2 επιβαίνοντες, πλην του οδηγού. 

Επιτρέπεται, επίσης, σε ήδη ελλιμενιζόμενα σε ελληνικά λιμάνια κρουαζιερόπλοια να μετακινηθούν σε ναυπηγεία, αποκλειστικά της ηπειρωτικής Ελλάδας, για εργασίες επισκευών και συντήρησης.

Tα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται για μία εβδομάδα ακόμη και ως την 1 Φεβρουαρίου,  στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, στον Δήμο Σπάρτης, στον Δήμο Εορδαίας, στη Δημοτική Κοινότητα Κρόκου του Δήμου Κοζάνης,  στη Δημοτική Ενότητα Σιάτιστας του Δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, στο Δήμο Ασπροπύργου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής ,στον Δήμο Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.


Πηγή: aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top