25 Ιαν 2021
0 σχόλια

Ζαχάρω-Ηλεία: Βούλιαξε ο Κακόβατος από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

 

Προβλήματα και στο δρόμο Θολό-Φιγαλεία

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν το βράδυ του Σαββάτου- ξημερώματα Κυριακής οι κάτοικοι στη περιοχή του Κακοβάτου του δήμου Ζαχάρως. 

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, εκτάσεις και σπίτια πλημμύρισαν και πάλι καθώς το νερό δεν μπορούσε να περάσει από το στενό γεφύρι της σιδηροδρομικής γραμμής, με αποτέλεσμα να βρίσκει «διέξοδο» σε παρακείμενες εκτάσεις, ακόμα και οικίες.

Αρκετές ήταν οι κλίσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άντληση υδάτων. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε με δυνάμεις από την Κρέστενα, τον Πύργο και την Αρχ. Ολυμπία με επικεφαλής τον υποδιοικητή της Π.Υ. Πύργου Νίκο Σμαρνάκη και τον προϊστάμενο του Π.Κ. Κρεστένων Κώστα Δρακόπουλο. 

Χρειάστηκε να δοθεί ολονύχτια μάχη με τα νερά που εισχωρούσαν στις αυλές και στις οικίες της περιοχής ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ζαχάρως. 

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν έναν ηλικιωμένο όπου πλημμύρισε η έκταση γύρω από το σπίτι του, ενώ χρησιμοποίησαν κάθε διαθέσιμο μέσο για να κάνουν άντληση υδάτων όπου έγινε υπόδειξη από τους κατοίκους.

Τις περιοχές του δήμου Ζαχάρως- Φιγαλείας επισκέφτηκε χθες το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος προκειμένου να συντονίσει τις εργασίες αποκατάστασης στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία το βράδυ του Σαββάτου. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκε σημεία που επλήγησαν από την κακοκαιρία. 

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή του Κακοβάτου  αλλά και στο δρόμο Θολό- Φιγαλεία.  

Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας είναι μέσω των διευθύνσεων Τεχνικών Έργων και Πολιτικής προστασίας να προχωρήσουν στην διευθέτηση όλων των ζητημάτων που αφορούν στην αποκατάσταση των  περιοχών που επλήγησαν.


Πηγή: protinews.com.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top