27 Φεβ 2021
0 σχόλια

Το Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας στον χάρτη των eTwinning σχολείων 2020 – 2021

 

Ικανοποίηση στην μαθητική κοινότητα σκόρπισε ο ερχομός του τίτλου από τις Βρυξέλες

Το Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας βραβεύτηκε με τον τίτλο σχολείο eTwinning  2020 – 2021. 

Χάρη στα έργα στις συνεργατικές δράσεις των μαθητών του στην εκπαιδευτική κοινότητα μάθησης eTwinning, ο ερχομός του τίτλου από τις Βρυξέλες συνοδευόμενος με την αντίστοιχη τιμητική πλακέτα, σκόρπισε ικανοποίηση στην μαθητική κοινότητα της Ανδρίτσαινας.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα εξής έργα στα οποία συμμετείχε:

Eratosthenes 2017..: Στο πολυβραβευμένο αυτό πρόγραμμα, μαθητές από όλες τις ηπείρους συνεργάστηκαν για να αναπαραγάγουν ένα από τα 10 πιο όμορφα πειράματα της επιστήμης όλων των εποχών: τη μέτρηση της περιφέρειας της Γης από τον Ερατοσθένη. 

Ένα παγκόσμιο έργο σε συνεργασία με:La Main à La Pàte; Bibliotheca Alexandria; Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες; Universidade Federal de Itajubá; Astrofanaticos (Κολομβία); Space Adhyaan (Ινδία); Parque Cielos del Sur (Αργεντινή). 

Συμμετείχαν 58 εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο. 

Από το Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας συμμετέχει ο διευθυντής του σχολείου κ. Ζαφειρόπουλος Χρήστος.

Το Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας συνεχίζει την παρουσία του στην εξελιγμένη δράση Eratosthenes 2021.

Read(y); Ένα eTwinning πρόγραμμα στο οποίο συνεπλάκησαν μαθητές σε πολλές δραστηριότητες που οι ίδιοι επέλεξαν και τους παρακίνησαν να χρησιμοποιήσουν τη βιβλιοθήκη του σχολείου τους, να διαβάσουν τη λογοτεχνία, να εκφράσουν τη δική τους ερμηνεία του βιβλίου που διαβάζουν και να δημιουργούν συζητήσεις με συνομηλίκους με βάση τις αναγνώσεις τους. 

Με λίγα λόγια, μια κοινή λέσχη «έτοιμη για ανάγνωση» μεταξύ όλων των σχολείων, πράγμα που σημαίνει ότι στόχος μας δεν ήταν η ικανότητα ανάγνωσης αλλά η χαρά της ανάγνωσης μεταξύ των μαθητών και η χαρά να μιλάμε για αυτό που έχουν διαβάσει με φίλους. 

Συμμετείχαν 22 εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο. 

Από το Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας συμμετείχε ο διευθυντής του σχολείου κ. Ζαφειρόπουλος Χρήστος και οι εκπαιδευτικοί κ. Σικινιώτη Βασιλική και κ. Καρβελά Γεωργία

Η δράση απέκτησε ετικέτα ποιότητας, από την υπηρεσία eTwinning.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι πολλαπλές τηλεδιασκέψεις των προγραμμάτων συνετέλεσαν στην εξοικείωση όλων των μαθητών στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, με αποτέλεσμα κατά το κλείσιμο όλων των σχολείων την άνοιξη λόγω του covid 19, όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου Ανδρίτσαινας να συμμετέχουν άμεσα, συνεργατικά και δημιουργικά τόσο στην ασύγχρονη όσο και στην σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Οι μαθητές ανακάλυψαν συνεργατικά την χαρά της ανάγνωσης. Βασική αρχή των καθηγητών του σχολείου μας που συμμετείχαν στην δράση είναι ότι όλοι οι μαθητές μπορούν να μάθουν και αυτό που διαφέρει είναι η πορεία του καθενός προς την μάθηση. 

Εξάλλου, το περιβάλλον του μαθητή είναι αυτό που θα συμβάλλει δραστικά, ώστε ο μαθητής να ανακαλύψει τους διαύλους που θα τον οδηγήσουν στην γνώση. 

Και ο ίδιος ο μαθητής αντίστροφα, θα μεταδώσει την αγάπη για την γνώση και τις δεξιότητες που οδηγούν σε αυτή, στους μαθητές με τους οποίους συνεργάζεται.

Οι μαθητές απέκτησαν πολιτισμένη επικοινωνιακή σχέση τους με μαθητές άλλων χωρών, οι οποίοι προέρχονταν από διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα. 

Έμαθαν να προσκαλούν τους άλλους μαθητές σε δραστηριότητες, να κάνουν φιλοφρονήσεις, να αποδέχονται τα λάθη ή τις ατέλειες των εργασιών τους και να εργάζονται για την συνεχή βελτίωσή τους.  

Οι μαθητές προέβησαν σε πολλές δραστηριότητες τις οποίες οι ίδιοι επέλεξαν

Ενδεικτικά αναφέρουμε την κατασκευή σελιδοδεικτών και small books, την ανάγνωση βιβλίων σε πολλές γλώσσες, την επεξεργασία του ίδιου βιβλίου από όλους, την προβολή αγαπημένων βιβλίων, την ανταλλαγή παραμυθιών κ.τ.λ.

Εικόνα 1: Η κ. Καρβελά Γεωργία με δύο μαθητές του προγράμματος κρατούν την τιμητική πλακέτα

Εικόνα 2: Οι μαθητές μετρούν την περιφέρεια της Γης


Πηγή: protinews.com.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top