26 Φεβ 2021
0 σχόλια

ΗΛΕΙΑ: ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΔΟΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!!!!! (PICS)

 

Στιγμιότυπα από  στοιχεία  πολιτισμού  του χωριού


Διαβάζοντας   σε τοπική εφημερίδα   την  έκφραση  αυτή,  αισθάνθηκα  ως Καλιδονιώτισσα έντονα συναισθήματα συγκίνησης και υπερηφάνειας για τον χωριό  μου , για τον τόπο που γεννήθηκα  και που πρωτοαντίκρισα το φως του ήλιου.

Και όλα αυτά,   γιατί μέσα στο κλίμα των ημερών που  συζητείται  έντονα η ηθική   πλευρά  του πολιτισμού  για  ανθρώπους που θεωρούνται μορφωμένοι , η Καλίδονα έδωσε δείγματα πολιτισμού, αλληλεγγύης, και  ανθρωπιάς ΄

Οι άνθρωποι της Καλίδονας δεν έμεινα αδιάφοροι  στο πρόβλημα που είχε προκύψει με την ηλικιωμένη συμπατριώτισσα  τους.. 

Άνθρωποι απλοί ,  καλοσυνάτοι,   άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι , που θέλουν να προσφέρουν βοήθεια στο συνάνθρωπό τους,   γιατί τους ενδιαφέρει η  καθημερινότητα  του, έδωσαν ένα μάθημα ανθρωπιάς προς κάθε κατεύθυνση. 

Πράγματι  δεν  έμειναν αδιάφοροι  στο σοβαρό πρόβλημα  μιας ηλικιωμένης κυρίας , που οι λόγοι υγείας της, είχαν αναγκάσει το γιό της  να την έχει κλειδωμένη στο σπίτι.  

Το τελευταίο  διάστημα  ο γιος  της βρίσκεται στο Νοσοκομείο

Οι  νόμοι  δεν επιτρέπουν την  είσοδο  αυθαίρετα  στο σπίτι κανενός.   

Δεν αδιαφόρησαν  αλλά κίνησαν <<γη και ουρανό>> προκειμένου  να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες , να ανοιχτεί το σπίτι, για να δούνε  την  ανήμπορη ηλικιωμένη και τη διαβίωσή  της.   

Όλα τα πράγματα  θέλουν τρόπο  και όχι κόπο έτσι λέει ο σοφός  λαός μας.  Όλοι  οι υπεύθυνοι έδειξαν ενδιαφέρον , έσκυψαν  στο πρόβλημα και έγιναν όλα καλά και όμορφα.

Οφείλω όμως ως Πρόεδρος Συλλόγου να ομολογήσω ότι πάντα  όλοι  μας  ρωτούσαμε τον γιό  για τη  Μάνα του και αν θέλει κάποια βοήθεια. Πάντα μας έλεγε  ότι όλα είναι καλά.  

Η γυναίκα αυτή ανήκει  στη γενιά εκείνη, που δούλευαν  σκληρά τις αγροτικές  εργασίες, χωρίς τα σημερινά μέσα. 

Με τα κρύα και τα χιόνια έπρεπε να πάει εκεί που είχαν τα κοπάδια  τους , να  αρμέξει, να ξεγεννήσει πρόβατα, να πήξει τυριά και μυζήθρες, , να θερίσει, να αλωνίσει, να ζυμώσει κλπ κλπ.  

Ήταν με λίγα λόγια ήταν   άνδρας και γυναίκα.  

Πολύ σωστά όλες οι κυρίες που μίλησαν και  είπαν ότι της αξίζει μια καλύτερη καθημερινότητα και να  ζήσει με αξιοπρέπεια.

Όλα βρίσκονται  σε σωστό δρόμο.  

Η σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος έγινε με την ευγενική χορηγία   εκλεκτού  φίλου  του χωριού μας, ο οποίος  και κατά το παρελθόν έχει δείξει δείγματα  ευαισθησίας απέναντι σε προβλήματα  των συνανθρώπων μας.  

Θέλει όμως να κρατήσει την ανωνυμία  του.Τον ευχαριστουμε   και του ευχόμαστε υγεία....υγεία ....υγεία. 

Η ευαισθητοποίηση  όλων των αρμοδίων φορέων  είναι συγκινητική.  

Θέλουμε  να ευχαριστήσουμε δημόσια,  μέσα από την καρδιάς μας  όλους όσους βοήθησαν.  

Το Δήμο Ζαχάρως, την Αστυνομική Δ/νση  Ηλείας,  το Αστυνομικό Τμήμα Ζαχάρως, την αρμοδία Εισαγγελική  Αρχή, τους  δημοσιογράφους, που με πολύ ευαισθησία και προσοχή ανέδειξαν το θέμα, και ευχόμαστε  πολύ σύντομα  η ηλικιωμένη συμπατριώτισσα  μας , να αλλάξει προς το καλύτερο η καθημερινότητα της.  

Επίσης να έχει αίσιο τέλος η περιπέτεια  της υγείας του γιου  της και η  συνέχεια  της ζωής  τους  να είναι διαφορετική. 

Κλείνοντας  σημειώνουμε ότι η ανθρωπιά και η ευαισθησία που είναι δείγματα πολιτισμού  της κοινωνίας μας δεν εξαγοράζονται με  τίποτε.  . 

Ο  Πολιτισμός  που  υπάρχει  από των αρχαιοτάτων χρόνων στη χώρα μας , να συνεχίσει να  παίρνει  την αξία που έχει μέσα από τέτοιες πράξεις, και ενέργειες, όπως των κατοίκων της Καλίδονας.  

Η ευχή μας είναι  τα χρηματικά κονδύλια που διαθέτει η πολιτεία   για τον πολιτισμό, να τα διαχειρίζονται  με σωστό τρόπο, όλοι οι αρμόδιοι, γιατί  διανύουμε δύσκολες εποχές  και χρειάζονται  γερές αντοχές..

Σας παραθέτουμε   στιγμιότυπα από  στοιχεία  πολιτισμού  του χωριού  μας!!


Για την εκπομπή από τόπο σε τόπο

Λήξη Συμποσίου και προσφορά δώρων στον αείμνηστο κ.Μπαρζελιώτη


Στιγμιότυπο από την τιμητική βραδιά για τους αγρότες και της αγρότισσες της Καλίδονας

Συμπόσιο φιλοσοφίας!!!

Επίσκεψη προσκόπων!

Εκθέματα στο ΛαογραφικόΛηξη μας Μουσείο!









Για την εκπομπή από τόπο σε τόπο


Απο τη ληξη Συμποσίου στην Καλίδονα!


Θερινος κινηματογραφος


Ημέρα Πολιτισμού στο Βαρκό!!





Γράφει η Τριανταφυλλιά Νιάρχου, Πρόεδρος του Πολιτιστικός Σύλλογος Καλίδονας "Σάρενα"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top