25 Μαρ 2021
0 σχόλια

Νέα Φιγαλεία: Λιτές οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης (pics)

 

Mε επίκεντρο την ιστορική Ζούρτσα πραγματοποιήθηκαν σήμερα 25 Μαρτίου 2021 οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης στη χώρα μας.

Η μέρα ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες σε όλες τις γειτονιές από νέους της περιοχής, έθιμο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και στις δυο εθνικές επετείους ενώ συνεχίστηκε με τον εκκλησιασμό και την Δοξολογία στον Ι.Ν Υπαπαντής Κυρίου της πόλης παρουσία πολιτών και επισήμων τηρώντας τα μέτρα προστασίας για τον COVID-19.

Εν συνεχεία μετά το πέρας της Δοξολογίας και στο προαύλιο χώρου του ναού, πραγματοποιήθηκε αναπαράσταση (δρώμενο)  της ορκωμοσίας Ζουρτσάνων αγωνιστών από τα 18 χωριά του Κόλι της Ζούρτσας στις 25 Μαρτίου 1821, από νέους της περιοχής ενώ διαβάστηκαν και αφηγήματα για τους Ήρωες του 21'. 

Από το δρώμενο δεν έλειπαν και οι παραδοσιακοί χοροί.

Η συνέχεια δόθηκε στο Μνημείο Ηρώων όπου λόγο των μέτρων προστασίας για τον COVID-19 κατατέθηκαν στεφάνια μόνο από τις αυτοδιοικητικές αρχές, τα σώματα ασφαλείας, την εθνική αντίσταση και τις σχολικές μονάδες, αφού πρώτα τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση παρουσία επισήμων και κατοίκων της πόλης, ενώ κυμάτιζε ένδοξα μετά από 200 χρόνια το λάβαρο - σημαία της Επανάστασης η οποία υψώθηκε στη πόλη το Μάρτιο του 1821. από την Αδαμαντία Γρηγοριάδη.






Θάνος Χουλιάρας-#ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top