31 Μαρ 2021
0 σχόλια

Κρίσιμη συνεδρίαση των ειδικών. Ανακοινώσεις το απόγευμα από τον Χαρδαλιά

 

Σήμερα είναι η κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών υπό το βάρος του νέου μαύρου ρεκόρ των 4.340 κρουσμάτων.

 

Στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων καθώς τα συνεχή lockdown έχουν φέρει κόπωση στους πολίτες, ενώ υπάρχουν και μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις.


Το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την χαλάρωση των μέτρων του lockdown.


Σύμφωνα με πηγές από το Μαξίμου οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Νίκο Χαρδαλιά στις 18:00. 


Η μεγάλη μάχη δίνεται ώστε στις αρχές της επόμενης βδομάδας να είναι έτοιμα προς χρήση και διανομή τα self tests. Χωρίς αυτά δεν μπορεί να γίνει το άνοιγμα των σχολείων. Στόχος είναι μέχρι την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη να βρίσκονται στα φαρμακεία.


Αναφορικά με τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, φαίνεται να υπάρχει συμφωνία για άρση της απαγόρευσης μετακίνησης από δήμο σε δήμο από το ερχόμενο σαββατοκύριακο.


Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, από αυτό το Σαββατοκύριακο απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.


Το λιανεμπόριο ανοίγει από τη Δευτέρα 5 Απριλίου. Για να κάνουμε ψώνια θα στέλνουμε μήνυμα στο 13032. Θα επιτρέπεται μόνο ένα SMS και θα έχει χρονικό περιορισμό 2 ή 3 ωρών.


Μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 12 Απριλίου, στο σχέδιο της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των Λυκείων και ενδεχομένως και των Γυμνασίων με υποχρεωτικά σελφ τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς.


Μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 19 Απριλίου, πιθανότατα θα επιστρέψουν και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων στα θρανία. 


Στο τέλος Απριλίου θα γίνει και το άνοιγμα της εστίασης μόνο σε εξωτερικούς χώρους.


Η επιτροπή δεν έχει αποφασίσει ακόμη πότε θα επιτρέπεται η μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια.


Σχολεία: Self test σε μαθητές – «Κλειδώνει» η παράταση τον Ιούνιο

Για δύο εβδομάδες εξετάζεται να παραταθεί το σχολικό έτος σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή. «Σοβαρό ενδεχόμενο η παράταση του σχολικού έτους, εξετάζεται για δύο εβδομάδες» είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα.


«Οι σχεδιασμοί είναι συγκεκριμένοι και εξαρτώνται από το πράσινο φως των λοιμωξιολόγων. Υπάρχει προτεραιότητα σε Γυμνάσια και Λύκεια για το άνοιγμα, γιατί λειτούργησαν λιγότερο δια ζώσης και υπάρχουν και οι πανελλαδικές εξετάσεις» είπε η Ζέττα Μακρή.


Για τα self test τόνισε πως οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν τα τεστ στο σπίτι τους και θα έρχονται στο σχολείο αφού προσκομίζουν μια υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα ή από το ίδιο το παιδί αν είναι ενήλικας, ενώ το ίδιο θα ισχύει για τους εκπαιδευτικούς.


Για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών είπε ότι μόλις το 30% έχει δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν εθελοντικά με τα αδιάθετα εμβόλια.


Η κ. Μακρή είπε ότι στόχος είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις να διεξαχθούν την ίδια περίοδο που γίνονται κάθε χρόνο με βάση τη μειωμένη ύλη κατά 30% λόγω της ιδιαιτερότητας της εποχής. Για τις προαγωγικές εξετάσεις των υπολοίπων τάξεων σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί απόφαση αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι, ωστόσο ανέφερε πως, ότι είναι να γίνει θα γίνει για το σύνολο των τάξεων γυμνασίων και λυκείων.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



Πηγή: madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top