18 Απρ 2021
0 σχόλια

“Ο Καραγκιόζης και η Επανάσταση του 1821” – Το νέο πολιτιστικό “παιδί” του skalistiri.news

 

Γράφει ο Θεόδωρος Λάμπρος

(Ιστορικός – Αρχισυντάκτης στην ηλεκτρονική εφημερίδα skalistiri.news και Διαχειριστής του ιστορικού πόρταλ “Το skalistiri.news σκαλίζει το 1821”).

Έχουμε γράψει πολλές φορές και δεν θα κουραστούμε να το γράφουμε οτι βασικός σκοπός της δημιουργίας της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας skalistiri.news ήταν, είναι και θα είναι η ανάδειξη και προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού μας πέρα από το καθαρά ειδησεογραφικό κομμάτι που είναι η ενημέρωση του Ηλειακού λαού πάνω στα θέματα της καθημερινότητας.

Μετά την δημιουργία του ιστορικού μας πόρταλ “Το skalistiri.news σκαλίζει το 1821” το οποίο αγκαλιάστηκε από την πρώτη μέρα που βγήκε στον “αέρα” τόσο από τους Ηλείους όσο και από τους υπόλοιπους αναγνώστες – αναγνώστριες από τα άλλα μέρη της Ελλάδας, το skalistiri.news κάνει το επόμενο βήμα του.

Αυτό αφορά την δημιουργία της νέας μας σελίδας στο Facebook “Skalistiri.news: “Ο Καραγκιόζης και η Επανάσταση του 1821” και θα ασχολείται με την ανάδειξη του θεάτρου Σκιών και ειδικά το κομμάτι που αφορά την σύνδεση του λαϊκού μας ήρωα Καραγκιόζη που τόσο πολύ αγαπήσαμε και αγαπάμε με τα ηρωϊκά έργα του 1821.

Ο Καραγκιόζης είναι άρρηκτα δεμένος με την Ελληνική μας ιστορία και ειδικά με το κομμάτι του 1821.

Πολλά είναι τα έργα του Καραγκιόζη που συνδέονται με το 1821 όπως “ο ήρωας Αθανάσιος Διάκος και η Μάχη της Αλαμάνας”, “Ο Κατσαντώνης”, “Ο Παπαφλέσσας”, κ.α.

Οι μεγάλοι καραγκιοζοπαίχτες που έζησαν και μεγάλωσαν με τα έργα τους γενιές Ελλήνων θέλησαν να περάσουν μέσα από τα ηρωϊκά έργα του Καραγκιόζη την Ελληνική μας ιστορία με απλό τρόπο ώστε ο απλός κόσμος να καταλάβει και να αγαπήσει τους ήρωες του 1821 και να μην τους βγάλει από την συνείδησή του.

Εμείς στο skalistiri.news με την αγάπη μας για τον λαϊκό μας ήρωα και σε συνδυασμό με την ανάδειξη και προβολή του 1821 μέσα από το ιστορικό μας πόρταλ, θα αναδείξουμε το Θέατρο Σκιών, τον Καραγκιόζη και τους υπόλοιπους ήρωες του μπερντέ, τα ηρωϊκά έργα του 1821 αλλά θα προβάλουμε και τους νέους καλλιτέχνες του θεάτρου Σκιών αρχής γενομένης με το δικό μας φίλο και Ηλείο Στέφανο Παπαγεωργίου.

Ελπίζουμε να βρείτε την σελίδα μας ενδιαφέρουσα. 

Όλα τα κείμενα της εν λόγω νέας σελίδας θα αναρτώνται στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα και κατόπιν θα κοινοποιούνται στην σελίδα μας στο facebook της οποίας ο σύνδεσμος ειναι ο εξής: facebook.Skalistiri.news: "Ο Καραγκιόζης και η Επανάσταση του 1821"


Με εκτίμηση προς όλους εσάς που εμπιστευθήκατε την προσπάθεια που κάνουμε στο skalistiri.news για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού μας.


Θεόδωρος Λάμπρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top