11 Απρ 2021
0 σχόλια

Ηλεία: 4 στις 10 επιχειρήσεις εστίασης δεν πρόκειται να ανοίξουν ξανά

 

Δύσκολα τα πράγματα για τον κλάδο και στο νομό Ηλείας

Tην εκτίμηση ότι οι 4 στις 10 επιχειρήσεις εστίασης δεν πρόκειται να ανοίξουν, εκφράζουν οι επαγγελματίες του κλάδου στην Ηλεία σημειώνοντας εμφατικά ότι οι πραγματικές συνέπειες της πανδημίας θα φανούν από την πρώτη ημέρα που θα επιτραπεί τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να ξαναλειτουργήσουν.

Οι συνέπειες για τις επιχειρήσεις, οι οποίες από τον Φεβρουάριο του 2020 έχουν μπει σε «χειμερία νάρκη», θα είναι ανυπολόγιστα καταστροφικές, δεδομένου ότι «ακόμα και οι υγιείς οικονομικά θα κληθούν ν' αντιμετωπίσουν χρέη τα οποία έχουν συσσωρευτεί καθ' όλη τη χρονική περίοδο που ήσαν κλειστές» όπως λέει στην «Π» ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Πύργου, Βασίλης Σιγούρος.

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης στο κέντρο του Πύργου, η οποία δεν διαθέτει εξωτερικούς χώρους που θα του επέτρεπαν - όταν ο κλάδος επανεκκινηθεί - να μετριάσει τις απώλειες από το πολύμηνο λουκέτο σημειώνει πως «αυτή η συνθήκη, από μόνη της, δημιουργεί ένα δυσθεώρητο πρόβλημα που δύσκολα μπορεί να λυθεί».

Ετσι, ο ίδιος όπως και πολλοί συνάδελφοί του, στρέφουν το βλέμμα τους στο φθινόπωρο και ευελπιστούν ότι η χρονιά δεν θα αποδειχθεί μοιραία.

Στην Ηλεία υπάρχουν επιχειρήσεις εστίασης οι οποίες από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα έχουν λειτουργήσει μερικώς.

«Μετά την άρση του πρώτου λοκντάουν η επιχείρησή μου κατάφερε να λειτουργήσει μόνον 4 μήνες» θυμίζει ο αντιπρόεδρος του σωματείου και με αυτό το δεδομένο, όπως και τις πάγιες οικονομικές υποχρεώσεις να τρέχουν, καθίσταται δύσκολο το να συντηρηθεί ένα κατάστημα, σύμφωνα με τον κ. Σιγούρο. Πόσο μάλλον οι επιχειρήσεις να είναι κερδοφόρες.

Σε ό,τι αφορά στις κρατικές ενισχύσεις, δηκτικό είναι το σχόλιο του στην «Π» πως «ήταν μόλις και με τα βίας για να μπορέσουν να καλυφθούν ελάχιστες υποχρεώσεις».


Πηγή: Πελοπόννησος, patrasevents.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top