16 Ιουν 2021
0 σχόλια

ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΜΗΛΑ… - ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΙΣΤΙΑ

 

Στις 8/4/2021 έγινε τηλεδιάσκεψη-ενημέρωση για το γνωστό θέμα των 72 ανεμογεννητριών στην περιοχή μας,

 

στην οποία συμμετείχε ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος του οποίου το δικηγορικό γραφείο έχει αναλάβει αφιλοκερδώς την υπεράσπιση του δίκαιου αυτού αγώνα.

Ο Μηχανικός Σχεδίασης κ. Γκότσης παρουσίασε το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής από τις τεράστιες ανεμογεννήτριες των 185 μ. ύψους 

και ακολούθως η κ. Δημητρακοπούλου Τζένη, εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εκφράστηκε υπέρ των ήπιων Α.Π.Ε., με σεβασμό στις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, και εξήρε την δουλειά του κ. Γκότση.

Παρών ο πρώην Υπουργός και π. Πρόεδρος της Βουλής κ. Βύρων Πολύδωρας που με την γνωστή γλαφυρότητά του τάχθηκε ενάντια λέγοντας

«Όχι ανεμογεννήτριες στο Λύκαιο που εγεννήθη ο Δίας και έγιναν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες, όχι στον Επικούριο, στην Αρχαία Φιγαλία, στην Νέδα, στην Μίνθη» καταλήγοντας με το περίφημο «Θέλουμε να σώσουμε την ψυχή μας». 

Από την Δημοτική Αρχή Ζαχάρως παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κος Άρης Ρουμελιώτης και κος Φώτης Αλεξανδρόπουλος.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ολυμπίας ήταν παρούσα με τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Σμυρνή, τον Α΄Αντιπρόεδρο κ. Θανάση Τράπαλη, τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Φώτη Βλάχο και τον Γεν. Γραμματέα κ. Βασίλη Φουρλή

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Τριφυλίας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Λούτο.

Παρούσα και η Μεσσηνιακή πλευρά με τον κ. Κώστα Καράμπελα ως Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οιχαλίας και τον Μηχανολόγο Μηχανικό κ. Παπαδόπουλο.

Από την Αρκαδία συμμετείχαν ο συντονιστής της συζήτησης κ. Γιάννης Λαγός, οικονομολόγος, ο Πρόεδρος των ΣυλλόγωνΦαλαισίας-Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτης Μπένος καθώς και οι δημοσιογράφοι κ. Κώστας Φίλανδρος και Τάκης Αλεβίζος.

Όλοι τάχθηκαν ενάντια στην αλόγιστη βιομηχανοποίηση της περιοχής με τους σημαντικούς Αρχαιολογικούς χώρους, Λύκαιο, Επικούριος, Αίπυ, Μίνθη, Αρχαία Φιγαλία, τους παραδοσιακούς οικισμούς Ταξιάρχες, Ανδρίτσαινα και τον απείρου κάλλους ποταμό Νέδα.

Εν αναμονή της απαντήσεως από την Ρ.Α.Ε., στις “αντιρρήσεις’’ μας που έγκαιρα έχουν κατατεθεί, ορίστηκε από την τηλεδιάσκεψη μία επιτροπή αποτελούμενη από τους τέσσερεις Προέδρους των Ομοσπονδιών:

Ολυμπίας, Τριφυλίας, Οιχαλίας και Αρκαδίας, κ.κ. Κώστα Σμυρνή, Παναγιώτη Λούτο, Κώστα Καράμπελα και Παναγιώτη Μπένο για τον παραπέρα συντονισμό.

Η “ΜΑΚΙΣΤΙΑ” όπως έχουμε πει και στο προηγούμενο φύλλο δεν είμαστε ενάντια στις Α.Π.Ε., και ιδιαίτερα στα φωτοβολταϊκά πάρκα. 

Όμως λέμε ΟΧΙ στις τεράστιες Ανεμογεννήτριες κοντά στους Αρχαιολογικούς Χώρους

Εδώ ταιριάζει η παρακάτω παροιμία!!!

Η φορτωμένη με μεγάλο φορτίο καμήλα, της παραπάνω φωτό, ρωτήθηκε από τον καβαλάρη της, ποιο δρόμο προτιμά για το ταξίδι τους, τον ανήφορο ή τον κατήφορο;

Η καμήλα (σκεπτόμενη το βάρος που θα κουβαλούσε) απάντησε: ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΙΣΙΩΜΑ;;


Φώτης Γ. Βλάχος

Πηγή: Εφημερίδα ΜΑΚΙΣΤΙΑ


Δείτε επίσης: Ηλεία: Διαβάστε στο νέο φύλλο 104 της εφημερίδας " ΜΑΚΙΣΤΙΑ "



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top