3 Αυγ 2021
0 σχόλια

Εφιαλτική νύχτα σε Βαρυμπόμπη, Τατόι και Θρακομακεδόνες - Αγωνιώδης μάχη με τις φλόγες

 

Πάνω από 300 απεγκλωβισμοί πολιτών

Πηγή του άρθρουhttps://www.pentapostagma.gr/koinonia/7027475_efialtiki-nyhta-se-barympompi-tatoi-kai-thrakomakedones-agoniodis-mahi-me-tis

Πόρτα-πόρτα αστυνομία και πυροσβεστική καλούσαν τους πολίτες να εκκενώσουν τις κατοικίες τους - Διακοπές ρεύματος και εκρήξεις σε πυλώνες σε πολλά σημεία - Τεράστια η οικολογική καταστροφή

Εφιαλτικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Βόρειας Αττικής, από τη μεγάλη και σοβαρή φωτιά στη Βαρυμπόμπη. 

Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι και πήρε μέσα σε λίγες ώρες μεγάλη έκταση. 

Η Πολιτική Προστασία, με μήνυμα από το 112, ενημερώνει τους κατοίκους σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες να εκκενώσουν ενώ, λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ η φωτιά επεκτείνεται δυτικά του αεροδρομίου στο Τατόι και στο Ολυμπιακό Χωριό. 

Στην μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς ήταν εκατοντάδες πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα ενώ μέχρι το τελευταίο φως του ήλιου συνέδραμαν ελικόπτερα και αεροσκάφη. 

Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς.

Μέσα σε ένα 24ώρο, ξέσπασαν 40 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα με τα σοβαρότερα προβλήματα να είναι μεταξύ άλλων στην Αττική, Εύβοια και Κω

Τρία ήταν τα μέτωπα στην Βαρυμπόμπη, ενώ συνεχείς αναζωπυρώσεις σημειώνονταν. 

Εκκενώθηκαν οικισμοί ενώ η φωτιά με μανία έκαιγε σπίτια.

Αργά το απόγευμα, διακομίστηκαν με ήπια αναπνευστικά προβλήματα έξι κάτοικοι της περιοχής της Βαρυμπόμπης ενώ ένας πυροσβέστης με δύσπνοια έχει διακομιστεί στο ΓΝΑ 251. 

Οι υγειονομικές δομές της περιοχής βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και σε κατάσταση μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας το ΕΚΑΒ. 

Λόγω της έκτακτης κατάστασης, σε εφημερία τέθηκαν τα νοσοκομεία Γεννηματάς, Σισμανόγλειο και ΚΑΤ. Το υπουργείο Υγείας, σε έκτακτη ενημέρωση, τονίζει όσοι είναι άνω των 65 ετών και όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα ή καρδιολογικά, παιδιά να μην κινούνται στις περιοχές καθώς είναι αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Η αστυνομία σε συνεργασία με την πυροσβεστική, πόρτα-πόρτα επισκέπτονταν τους κατοίκους ώστε να τους βγάλουν από τα σπίτια τους. 

Κάποιοι, αρνούνταν να εγκαταλείψουν την κατοικία τους που με κόπο έχτισαν. 

Εκατοντάδες ήταν οι κλήσεις για απεγκλωβισμούς αλλά και από κόσμο που ανησυχούσε για τους δικούς του ανθρώπους.


Δείτε ολόκληρο το άρθρο στο: pentapostagma.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top