7 Δεκ 2021
0 σχόλια

Από 10 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών
Σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα σε 75 περιοχές της χώρας

Ανοίγει πλέον η πλατφόρμα και για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού των παιδιών 5-11 ετών, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στη καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. 

Ειδικότερα, στις 10 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα θα βρίσκεται σε λειτουργία ενώ το πρώτο ραντεβού θα είναι στις 15 Δεκεμβρίου.

Οι εμβολιασμοί των παιδιών, πρόσθεσε, θα πραγματοποιούνται αρχικά σε δομές της Πρωτοβάθμιας Υγείας και σε νοσοκομεία και σταδιακά θα προστίθενται περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα σε Κέντρα Υγείας. 

Σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα σε 75 περιοχές της χώρας

Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε 5 εμβολιαστικά σημεία. Στο νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία", στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, τα παιδιά θα εμβολιαστούν αποκλειστικά με Pfizer, μετά την έγκριση που έδωσε ο EMA και η χορήγηση θα γίνεται με το 1/3 της δόσης που λαμβάνουν οι ενήλικοι.

Σύμφωνα με τον ΕΜΑ, οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών είναι παρόμοιες με εκείνες σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω

Περιλαμβάνουν πόνο στο σημείο του εμβολιασμού, κόπωση, πονοκέφαλο και πρήξιμο στο σημείο της ένεσης, μυϊκό πόνο και ρίγη. 

Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι συνήθως ήπιες ή μέτριες και βελτιώνονται εντός λίγων ημερών από τον εμβολιασμό. 

Έτσι, η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη του Comirnaty σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών υπερτερούν των κινδύνων.

Σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών, η δόση του Comirnaty (όπως ονομάζεται το εμβόλιο της γερμανικής και της αμερικανικής εταιρείας) θα είναι χαμηλότερη από αυτή που χρησιμοποιείται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω (10 μg σε σύγκριση με 30 μg). 

Όπως και στη μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα, χορηγείται ενδομυϊκά σε δύο δόσεις με διαφορά τριών εβδομάδων.


Πηγή: tvxs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top