10 Απρ 2022
0 σχόλια

“Να τιμούμε τους αγωνιστές του 1821 και να μην τους ξεχνάμε”

Ο γιος του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη - Αλέξανδρος Πατούλης σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ» για την έκθεσή του που αφορά την Ελληνική Επανάσταση του 1821

*«Πρέπει κάποιες φορές να κάνουμε υποχωρήσεις

προς όφελος του κοινωνικού συνόλου

*«Δυστυχώς ως Νεοέλληνες δεν γνωρίζουμε

την ιστορία μας γιατί την θεωρούμε αυτονόητη»

*«Να συνεχιστεί και να μην ξεχαστεί

η μνήμη των αγωνιστών του 1821»


Συνέντευξη στον Θεόδωρο Λάμπρο

Αρχισυντάκτη στο skalistiri.news – Ιστορικό και Συγγραφέα

(skalistirinews@gmail.com)


Είναι μόλις 17 ετών και έχει κατορθώσει να αφήσει το δικό του στίγμα στην τέχνη πραγματοποιώντας μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821. 

Όπως τονίζει η γνώση της ιστορίας και ειδικά της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 θα πρέπει να γίνει κτήμα όλων των Ελλήνων που θα πρέπει να τιμούν τους αγωνιστές του 1821 ώστε να μην ξεχαστούν οι αγώνες και οι θυσίες τους.

Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Πατούλη – γιο του νυν Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της Μαρίνας Πατούλη.

Ο Αλέξανδρος μαθητής της Β’ Λυκείου παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Θεόδωρο Λάμπρο και μίλησε για την μεγάλη του αγάπη την ιστορία και ειδικά για το κομμάτι που αφορά την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Πρόσφατα πραγματοποίησε την πρώτη του έκθεση με θέμα «Το ’21 μου». Πρόκειται για την παρουσίαση της ιδιωτικής του συλλογής , από πίνακες και αντικείμενα λαϊκής τέχνης, σχετικά με τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821. 

Ο Αλέξανδρος μίλησε για την έκθεση, το μεγάλο του ενδιαφέρον για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 αλλά και τα διδάγματά της 201 χρόνια μετά.

Ερ. Ποιο ήταν το ερέθισμα που σε ώθησε στο να πραγματοποιήσεις την συγκεκριμένη έκθεση για το 1821;

Απ. «Το ερέθισμά το έλαβα μέσω της σκέψης ότι τα εκθέματα και γενικότερα τα έργα τέχνης είναι καλύτερο να βρίσκονται σε κοινή θέα, οπότε επέλεξα με την σειρά μου για ένα χρονικό διάστημα να μεταφέρω κάποιους πίνακες που διαθέτω και κάποια αντικείμενα σε ένα μουσείο ώστε να μπορεί ο καθένας να τα δει. Τα εκθέματα βρίσκονται στο μουσείο που είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένο στον φιλελληνισμό που βρίσκεται στην οδό Ζησιμοπούλου 12 στην Αθήνα.

Η έκθεση ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου και θα κρατήσει μέχρι τέλος Απριλίου. Ήδη μέσα στο διάστημα αυτό πολύ κόσμος αλλά κυρίως πολλά σχολεία επισκέφθηκαν την έκθεση. Πρόσφατα δε παρακολούθησαν την εν λόγω έκθεση και σχολεία της Αναγνωρισμένης Ελληνικής Μειονότητας της Βόρειας Ηπείρου».


Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο: skalistiri.news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top