Προϊόντα που παράγονται ή ευδοκιμούν στην περιοχή, περιλαμβάνονται στο "μενού" της ιστοσελίδας Lampeia's Γεύσεις που δημιούργησαν 19 μαθητές του γυμνασίου
Τα χρωματιστά φασόλια και το κολοκύθι από αναρριχώμενη κολοκυθιά "συναντιούνται" στην κατσαρόλα για να τσιγαριστούν με κρεμμύδι και σκόρδο.
Φύλλα δάφνης, κανέλα και ντομάτα, δίνουν την ιδιαίτερη γεύση στην "ταμπάκαλη", ένα παραδοσιακό φαγητό από τη Λαμπεία, το ορεινό χωριό των 250 κατοίκων του νομού Ηλείας.
Αυτή και άλλες τοπικές συνταγές, όπως και προϊόντα που παράγονται ή ευδοκιμούν στην περιοχή, περιλαμβάνονται στο "μενού" της ιστοσελίδας Lampeia's Γεύσεις, που δημιούργησαν δεκαεννέα μαθητές του γυμνασίου με λυκειακές τάξεις της περιοχής, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα/διαγωνισμό Junior Achievement Greece.
"Μέσα από βίντεο, παρουσιάσεις και κουίζ, οι μαθητές δίνουν πληροφορίες για τοπικές συνταγές μαγειρευτών φαγητών και γλυκών, με σκοπό να ...συστήσουν τον τόπο τους μέσα από τη γαστρονομία, αλλά ακόμη και να προσελκύσουν τους αναγνώστες να επισκεφθούν το χωριό τους και να δοκιμάσουν τις νοστιμιές του", δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ελισάβετ Καραγιάννη.
Μέντορας των μαθητών είναι ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, στο πλαίσιο του νέου θεσμού του JA Greece "Inspiring Mentoring", όπου διάφορες προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό, δημοσιογραφικό και αθλητικό κόσμο έχουν αναλάβει μικρά, ακριτικά ή ειδικά σχολεία για να εμπνεύσουν τους μαθητές και να ενδυναμώσουν την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν τη δική τους "επιχείρηση".
Διαβάστε όλο το άρθρο στο: thetoc.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου