26 Αυγ 2022
0 σχόλια

Με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες στην Πατρών-Πύργου – Επίσκεψη Αν. Νικολακόπουλου στο εργοτάξιο στο Γεράκι όπου διαπίστωσε την πορεία των εργασιών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου

και ειδικότερα του τμήματος ‘Αμαλιάδα- Γαστούνη’, με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται όχι μόνο στην παράδοση του έργου εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος αλλά νωρίτερα από αυτό.

Αυτή την εικόνα αποκόμισε ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το εργοτάξιο της εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. στην περιοχή του Γερακίου Αμαλιάδας, που έχει αναλάβει την εκτέλεση κατασκευής του ανωτέρω τμήματος με τις εργασίες να εκτελούνται με αμείωτους ρυθμούς.

Ο κ. Νικολακόπουλος ενημερώθηκε αρχικά από τον διευθυντή του έργου κ. Νικηφόρο Βιτζηλαίο και τον μηχανικό της εταιρείας κ. Γιάννη Αυγέρη και εν συνεχεία επισκέφθηκε τμήματα όπου είναι σε εξέλιξη τεχνικά και χωματουργικά έργα, κατά μήκος τμήματος 20 χλμ., δηλαδή του τμήματος από την Αμαλιάδα έως τον κόμβο της Γαστούνης.

ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Ήδη το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχει προχωρήσει η διάνοιξη και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των απαλλοτριώσεων και προχωρούν τα τεχνικά και χωματουργικά έργα, ενώ έλεγχοι γίνονται και από τον  τεχνικό σύμβουλο των τραπεζών για την πορεία των εργασιών.

Τα μηνύματα είναι άκρως ενθαρρυντικά, με την εταιρεία να προχωρά τις εργασίες με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου το έργο να έχει παραδοθεί αρχές του 2025 σύμφωνα με την σύμβαση και όπως ορίζει το χρονοδιάγραμμα, αν και ο στόχος είναι περαιτέρω επιτάχυνση προκειμένου η παράδοση να καταστεί εφικτή όσο το δυνατόν νωρίτερα, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2024.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΗΜΕΡΑ

“Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας , είναι μεγάλο το ενδιαφέρον και επιθυμία όλων είναι να ολοκληρωθεί στην ώρα του και να παραδοθεί σε λειτουργία” υπογράμμισε ο κ. Νικολακόπουλος και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των εργασιών, καθώς η εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα είναι εντελώς διαφορετική από τον περασμένο Μάρτιο που βρέθηκε στην περιοχή ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την έναρξη των εργασιών.

“Είναι πασιφανές ότι στην περιοχή εκτελείται έργο και εκτελείται έργο με ταχείς ρυθμούς” σχολίασε ο Ηλείος Κοινοβουλευτικός.

Στα θετικά καταγράφεται και η απασχόληση προσωπικού από την περιοχή, καθώς αυτή την στιγμή εργάζονται περισσότερα από 250 άτομα με το 80% να είναι ντόπιοι, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες και μέχρι την Άνοιξη το εργατικό δυναμικό θα έχει αγγίξει τα 600 άτομα!

Το συνολικό τμήμα της Πατρών-Πύργου ανέρχεται σε 75 χλμ. ενώ όπως είπε και ο κ. Νικολακόπουλος η προσπάθεια εστιάζεται πλέον στην επέκταση του αυτοκινητόδρομου μέχρι και την Αρχαία Ολυμπία.

Πηγή: odigos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top