17 Απρ 2023
0 σχόλια

Κορονοϊός: Ποια τα χαρακτηριστικά της νέας παραλλαγής «Αρκτούρος» – Ποιους επηρεάζει περισσότερο

 

Γιατί το φθινόπωρο θαχρειαστεί να κάνουμε και τέταρτο εμβόλιο - Τι υποστηρίζει ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Mια νέα παραλλαγή του κορονοϊού, ο «Αρκτούρος» έκανε την εμφάνισή του σε τριάντα χώρες και ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε στην ΕΡΤ για τη νέα απειλή για τη δημόσια υγεία.

«Ξεκίνησε ουσιαστικά εδώ και τρεις τουλάχιστον μήνες από την Ινδία

Δεν έχει δώσει σήμα πολύ μεγάλου κινδύνου σε άλλες χώρες» δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος καθησυχάζοντας τον κόσμο μια και όπως είπε η νέα παραλλαγή δεν έχει επικρατήσει ή αυξηθεί ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με τον ειδικό η εμφάνιση της νέας παραλλαγής του κορονοϊού στην Ινδία δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες καθώς χώρα αυτή έχει διαφορετικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά σε σχέση με την Ελλάδα. 

Και όπως αποκάλυψε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει ακόμα ονοματίσει τη νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον ως στέλεχος υψηλού κινδύνου.

«Εργαστηριακές μελέτες λένε ότι στη χειρότερη των περιπτώσεων θα είναι ένα 20% πιο μεταδοτικό και μάλλον δεν θα κάνει πιο βαριά νόσηση. 

Ελπίζουμε ότι δε θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα συστήματα υγείας» είπε

Αναφερόμενος στα συμπτώματα της νέας παραλλαγής τόνισε ότι έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, με την έννοια ότι στην Ινδία κάνει λίγο πιο συχνά -ιδίως στα παιδάκια- επιπεφυκίτιδα δηλαδή κόκκινα μάτια με τσίμπλες, βλέφαρα που δεν μπορούν να ανοίξουν».


Δείτε περισσότερα στο newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top