15 Απρ 2023
0 σχόλια

Πατέρας Ιωσήφ: Ο μοναχός με την Ελληνική σημαία στoν βράχο του Αγίου Όρους - Το μήνυμά του

 

Αυτές τις Άγιες ημέρες ο μοναχός-σύμβολο, πατέρας Ιωσήφ, στέλνει σε όλους το δικό του μήνυμα.

Ο αγιορείτης μοναχός Πατέρας Ιωσήφ στο ησυχαστήριο του Αγίου Μηνά κρατάει στην άκρη του βράχου την Ελληνική σημαία, χαιρετώντας τους πιλότους των ενόπλων δυνάμεων και δίνοντάς τους την ευλογία του.

«Είναι ο δικός μου τρόπος για να ταξιδέψει στον κόσμο με έναν άλλο τρόπο, όχι φωνής πλέον, αλλά κάποιας ενέργειας, κάποιας πράξης, η οποία έχει δυνατότερη ηχώ, άλλο ηχόχρωμα από τη φωνή. Είναι μια κίνηση. 

Δεν θέλουν οι ιπτάμενοι πόλεμο και ειλικρινά από τον μικρότερο που έχω γνωρίσει μέχρι τον μεγαλύτερο δεν θέλησαν ποτέ», αναφέρει ο πατέρας Ιωσήφ στον ΣΚΑΪ.

Το ελικόπτερο με επιβάτη τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο μετά την επίσκεψή του σε μονάδες της Θράκης πέρασε πάνω από το Άγιο Όρος όπου ο ιερέας κυμάτιζε τη γαλανόλευκη.

«Δεν γνώριζα ότι θα περνούσε ο αρχηγός, απλώς έτυχε να ειδοποιηθώ γι' αυτή τη διέλευση. 

Βγήκα για να χαιρετίσω τους ιπτάμενους», είπε ο πατέρας Ιωσήφ.

Ο ίδιος εδώ και κάποια χρόνια έχει αποσυρθεί στο ησυχαστήριό του στην άκρη του βράχου, όπου παρακολουθεί τις αερομαχίες και ευλογεί τους Έλληνες πιλότους.

«Από μικρό παιδί αγαπούσα όλο τον κόσμο. Να υπάρχει ειρήνη σε όλο τον κόσμο, να είναι όλοι αγαπημένοι, μονιασμένοι, να μην υπάρχουν πόλεμοι και συμφορές», εύχεται ο μοναχός σύμβολο.

Αυτές τις Άγιες ημέρες ο πατέρας Ιωσήφ στέλνει σε όλους το δικό του μήνυμα

«Βλέπουμε πολλή δυστυχία, πονεμένους, αδικημένους και ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά δεν μπορούν να βρουν παρηγοριά και θέλουμε να τους πούμε ότι μέσα από αυτή την πένθιμη ημέρα να έχουν στο νου τους ότι ακολουθεί η Ανάσταση. Να κάνουν υπομονή και τα δύσκολα θα περάσουν».


Δείτε το σχετικό βίντεο στο newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top