15 Ιουλ 2023
0 σχόλια

Ν. Κοροβέσης: “ Η “Φλόγα Πολιτισμού” αναδεικνύει την ναυτική παράδοση της Ηλείας”

Η περίφημη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, θα ηχήσει το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουλίου στις 21:30 στην κεντρική πλατεία της Ζαχάρως,

 

σε μια σπουδαία συναυλία που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων “Φλόγα Πολιτισμού 2023”

Μια μεγάλη συναυλία που θα προσελκύσει κόσμο από όλη την Ηλεία, ένα μελωδικό ταξίδι με Διεθνές και Ελληνικό ρεπερτόριο. Με Αρχιμουσικό τον Πλωτάρχη (Ε) Α. Καραγουδάκη Π.Ν. μουσικοί και τραγουδιστές θα μας οδηγήσουν σε μια μουσική πανδαισία. 

Η συγκεκριμένη συναυλία προέκυψε κατόπιν συνεργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Νίκου Κοροβέση με τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Νομού Ηλείας κ. Ζώη Υφαντή με τον οποίο πρόκειται να συνεργαστούν για την συνδιοργάνωση κάποιων καλοκαιρινών εκδηλώσεων στην Ηλεία. 

Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, έχει 144 χρόνια ιστορίας και συμμετοχή με την σύγχρονη μορφή της στα κορυφαία φεστιβάλ της Ευρώπης, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές. 

Μάλιστα η σπουδαιότερη και μεγαλύτερη στιγμή στη σύγχρονη ιστορία της, αποτελεί αναμφισβήτητα η συμμετοχή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004. 

Όπως ανέφερε ο κ. Κοροβέσης « Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού είναι μια από τις μακροβιότερες και με μεγάλη ιστορία μπάντες που διαθέτει η χώρα μας και μας κάνει υπερήφανους σε κάθε της εμφάνιση. 

Η συναυλία που θα δώσει στην Ζαχάρω σίγουρα θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία για όλους όσους θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΑΑΝ του παραρτήματος Ηλείας κ. Ζώη Υφαντή για την συνεργασία που θα έχει και συνέχεια και με άλλες ακόμα εκδηλώσεις. 

Σκοπός είναι να γνωρίσουμε την μακραίωνη και σύγχρονη ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού και να συμβάλλουμε στην προώθηση της ναυτικής παράδοσης που έτσι κι αλλιώς διαθέτει η Ηλεία, μέσα από το πρίσμα της ιστορίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, της οικονομίας και το κυρίαρχο στοιχείο της σχέσης του ανθρώπου με τη θάλασσα. 

Το πρόγραμμα “Φλόγα Πολιτισμού 2023 έχει μια ποικιλομορφία εκδηλώσεων γιατί η έννοια του Πολιτισμού είναι ευρύτατη και η Περιφέρεια προσπαθεί να καλύψει και να αγκαλιάσει κάθε κομμάτι του. »



Πηγή: odigos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top