30 Ιουλ 2023
0 σχόλια

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική για τη φωτιά στην Ηλεία

 

Η εικόνα στα μέτωπα Κορινθίας και Καστοριάς

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα της Ηλείας ωστόσο συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης. 

Σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Κορινθία και Καστοριά.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές, όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική, με την εικόνα στα μέτωπα αυτήν τη στιγμή να είναι καλύτερη.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ηλεία όπου ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη και στην περιοχή Φαναράς του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας υπάρχει μία εικόνα ύφεσης, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ωστόσο συνεχίζουν να επιχειρούν μέχρι και σήμερα Κυριακή (30/07) 114 πυροσβέστες με 33 οχήματα και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική, και στις τρεις περιοχές επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν πλήρως τις φωτιές και να αντιμετωπίσουν άμεσα, αν χρειαστεί, πιθανές αναζωπυρώσεις, ενώ δεν έχει απαιτηθεί η συνδρομή εναέριων μέσων.

Επιχείρηση υπάρχει και στο Μαψό Κορινθίας όπου παραμένουν δυνάμεις και στο Τρίλοφο Καστοριάς όπου η φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 16 πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο που κάνει συνεχείς ρίψεις γιατί υπάρχουν πολλές εστίες και η Πυροσβεστική δίνει μάχη για να περιορίσει τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σύλληψη για εμπρησμό

Στο μεταξύ, στην Ηλεία συνελήφθη ένας άνδρας, κατηγορούμενος για απόπειρα εμπρησμού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ανακριτικοί υπάλληλοι της υπηρεσίας στον Πύργο συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, έναν άνδρα, ως υπαίτιο απόπειρας εμπρησμού από πρόθεση, σε ποώδη βλάστηση, στην επαρχιακή οδό Ξηροκάμπου - Πεύκες.

Μετά την σύλληψη του άνδρα οι ανακριτικοί υπάλληλοι ενημέρωσαν την εισαγγελία του Πύργου.


Δείτε περισσότερα στο reader.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top